Amerika, f**k yeah!

Hmm, Harvard kanske kan va nåt?
Hmm, Harvard kanske kan va nåt?

Det är mycket Amerika som gäller för familjen just nu. Och då pratar jag om den israeliska delen av familjen.

Min svåger flyttade till USA för två år sedan. I juni gifter han sig och då ska vi alla åka dit så klart. Så det diskuteras flygpriser, semesterplaner, boende och måttagningar för kostymer på familjemiddagarna just nu.

Min svägerska med man kommer efter bröllopet att stanna kvar i USA. Mannen kommer att börja plugga en MBA-utbildning i USA till hösten så det finns ju ingen större anledning att åka tillbaka till Israel och betala ytterligare en flygbiljett. Så där diskuteras det visum, kostnad för extra baggage och kyla (de ska bo i Michigan).

Återstår då vi, och vi har ju faktiskt lite planer med. Fast inga klara ännu. Men tanken är att efter att maken är klar med sin Ph.D. så lämnar vi Israel så att han kan göra en post-doc, och det kommer troligtvis att bli i USA, eller möjligtvis Kanada. Om tidsplanen håller så borde vi vara redo att flytta runt årsskiftet. Men eftersom Ella börjar första klass i höst funderade vi på att skjuta på det till nästa sommar så att hon får avsluta läsåret. Fast igår ställde jag frågan till en grupp jag är med i på Facebook med mängder av utlandssvenskar och där hävdade man istället att det skulle vara bättre att flytta under skolåret, risken att Ella skulle få börja om första klass skulle vara mycket mindre då hävdade de. Folk var så hjälpsamma och kom med tips och råd, gav ut sina telefonnummer om jag hade mer frågor. Sociala medier kan verkligen vara fantastiska ibland. Men nu har vi lite funderingar att ta itu med. Beställa flygbiljetter borde vi också göra. Och ta mått till kostym för en best man. Bara 4 månader kvar till bröllopet så det brinner tydligen i knutarna.

Hur som, mycket planer, stora planer. Roligt.

Annonser

4 thoughts on “Amerika, f**k yeah!

  1. En Over There flytt. Wow. Sâ häftigt! Kan du fâ fortsätta jobba för Ebay eller blir det till att jobba hemma? Jag menar Green Card kanske inte är sâ lätt att fixa? Hursomhelst sâ ska det bli jättespännande att fâ följa er;

  2. Ingen aning ang eBay, beror på var vi hamnar först och främst. Men det vanliga är att medföljande får samma sorts visum så jag lär kunna jobba. Annars kommer bloggen byta inriktning till hur man bäst vänder på pengarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s