Bra arbetsplats

Idag har i stort sett alla mina kollegor lagt ut resultatet av en undersökning om Israels bästa arbetsplatser för kvinnor på Facebook. Jag är inte helt säker på hur vetenskaplig denna undersökning är men det var ju iaf lite kul att mitt jobb placerade sig på fjärde plats.

Placering 4 – ebay

eBay Israel har 36 procent kvinnor i ledningen, ungefär samma som andelen kvinnor i resten av företaget, men de själva medger att fördelningen inte är idealisk och de arbetar för att förbättra den. Enligt samma recept som gäller globalt i eBay höll företaget förra året två konferenser (temadagar) under namnet WIN – Women Initiative – för företagets anställda. Första konferensen betonade vikten av att öka kvinnors ledarskap och företagets vilja att stödja dem. I den andra konferensen, där även manliga chefer deltog, fokuserades på delaktighet i beslutsfattande som har en inverkan på kvinnor (? var inte med den gången). Vad gäller flexibla villkor för mammor, kan kvinnor som kommer tillbaka från mammaledighete återgå till deltid och flexibiliteten är stor, bland annat finns möjligheten att arbeta hemifrån.

Vill man läsa på hebreiska, eller se en ganska intetsägande bild på vår matsal, kan man kolla http ://saloona.co.il/blog/10-%D7%94%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%94%D7%9B%D7%99-%D7%98%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D/ (ta bort mellanrummet mellan http och : )

Annonser

5 thoughts on “Bra arbetsplats

  1. Fin matsal ju! Kommer att kontra med en bild från min någon dag. Den är faktiskt också fin men utan den där luftigheten som ni verkar ha. Så jag för en älskade den där länkningen 🙂

      1. haha! tack! och alltså: så fint! kreativt! färgmässigt påminner faktisk våra två jobb om varandra. fast där ni har cool betong har vi rena trämaterial typ furu? ska se om jag hittar några bilder …

    1. Glömde bort att svara… Det ser väldigt coolt ut, och måste ha varit himla svårt att bygga på en våning utan att ha stört jättemycket. Det är ju liksom rätt vikigt med ljudet i radio… Men golven ser väldigt giftgröna ut, fast det kanske bara är på fotona!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s