Purim

Igår var det dags för Purim-firande på dagis. Egentligen är Purim imorgon men eftersom barnen är lediga från dagis så firade man lite i förskott. Purim är en judisk högtid som är barnens stora högtid – man klär ut sig, äter massor av godis, sjunger och gör en massa oväsen med sin skramla (ra’ashan). Den historiska/religiösa kopplingen finns i Esters bok och handlar om hur alla judar i Persien skulle dödas men räddas av kung Ashveroshs fru, Esther, och hennes farbror Mordechai som avslöjar den onde Hamans planer.

De senaste veckorna har det tränats på sånger, danser och lite teater på dagis, barnen har kommit hem med sminkade ansikten (inte helt uppskattat på ambassaden när Ella skulle ta passfoto…) och på jobbet har vi diskuterat våra barns dräkter och bytt flamencoklänningar mot björndräkter osv.

Eitan ville vara lejon och jag hade beställt en jättefin lejonkostym via eBay (obs, reklam! eBay betalar mig…) men i sista sekund blev det spindelmannen. Ella hade bestämt sig för att vara flamencodansös. Inga direkta originella kostymer och mycket riktigt fanns det en till utklädd till samma sak i deras respektive dagisgrupper, till barnens stora förtjusning.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s