Klädförvirring

I början på veckan var det ju värmebölja, temperaturer runt 35 grader. Det är typiskt vårväder  i Israel – ett par dagar hett som en bakugn som följs av ordentlig blåst och eventuellt lite regn som rensar luften (ok, jag ska erkänna, jag skrev ”som klarar luften” och var tvungen att fundera ett tag på om det verkligen är så man säger…). Och mycket riktigt, det föll några droppar regn på tisdag eftermiddag men det var igår som det riktiga skyfallet satte igång. Blixtar, dunder och regn nästan hela natten. Det är ovanligt. Långvarigt regn i maj är ungefär lika vanligt som snöfall i Stockholm i maj.

Lightning view
Blixtfotografering – inget en telefon är så bra på…

Regn i maj är ju rätt lätt att förhålla sig till som svensk. Jeans, t-shirt och en långärmad tröja plus paraply och man är hemma liksom. För en israel däremot – förvirring! Vinterstövlar eller sandaler? Långbyxor eller kjol? Det var ju fortfarande över 20 grader. Det var inte direkt en homogen massa som klev på tåget i morse, alla varianter var närvarande. Men bäst var nog ändå hon som klev av tåget före mig – klädd i flipflops, mycket korta jeansshorts och en stor täckjacka med pälskantad huva. Man funderar hur hennes tankar gick när hon klädde sig imorse. Det gör man.

Annonser

4 thoughts on “Klädförvirring

  1. Vi kan faktiskt ha liknande extrema väder här i nordöstra Frankrike, speciellt pâ vârkantaen. jag kan skrapa bilen pâ morgonen och pâ eftermiddagen kan det vara över 20 grader. Därav alla jackor, koftor, sjalar i baklucka och baksäte.

    1. Fast jag tror att ni har det lite extremare – här var det ju bara regn med fortfarande runt 20 grader, på morgonen med. Men det där regnet ställde allt till det för oss.

  2. Snö i Stockholm i maj är ett elände och en plåga utan like, ledsen blir man ju när våren försvinner, men det kan väl inte majregn i Israel vara, även om det är störtregn och åska? Det måste ju bara vara underbart (förutom om det regnar in genom taket då) !

    1. Absolut, regn är nästan alltid välkommet. Det absolut bästa regnet är ju det första som kommer efter sommaren men regn som bryter upp en värmebölja är inte fy skam det heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s