Trädbloggaren

Ni börjar ana en trend va? Jag tror att jag har hittat min nisch. Andra blogginlägget på väldigt kort tid om träd. Men den här gången är det ett träd med goda frukter. Mullbärsträdet. Sjukt goda frukter, med sjukt mycket färgämne i. Bredvid svärfars hus finns ett träd som fullkomligt dignar av mullbär. På några minuter fyllde vi två literstora hinkar. Igår kväll såg jag att de säljer 200 grams lådor för 20 shekel (ca 35 kr) på affären. Det är sånt som gör att man känner sig lite rik. Det, och så plastpåsen med avocado som fick följa med hem. Gratis. Kibbutzer alltså. Nästan så att man börjar tro på socialismen. 🙂

IMG_1191

IMG_1192

IMG_1193

IMG_1194

Och som en liten bonus – min zombiefierade son för tre år sedan. The Walking Dead kommer att ha med honom i nästa säsong…

Image00001

3 thoughts on “Trädbloggaren

  1. Du kanske kan predika för V-partiet i Sverige om bra socialism, vem vet?
    För mig, är det är sånt här som får mig att fundera på att flytta till Israel, tillsammans med minnet av barndoms Jaffaapelsiner, dom var bara så underbara.

    1. Nja, fullt så långt ska vi nog inte dra det… 🙂
      Dagens kibbutzer är väldigt annorlunda än vad det var en gång i tiden. Svärfar är född och uppvuxen på kibbutz och han har definitivt problem med ”ditt” och ”mitt”, kanske inte en helt bra egenskap i dagens samhälle. Min man växte upp på kibbutz då barnen fortfarande bodde i barnhus och inte hos sina föräldrar. Det är anledningen till att vi nog aldrig kommer att bo på kibbutz, för många traumatiska minnen. Men idag så är kibbutzerna mer en ”gated community” med diverse gemensamma tillgångar.

  2. Jag skulle absolut inte ha problem med att bo i kollektiv. Jag bodde bo ihop med en kompis och hennes hundar i nâgra âr och jag var aldrig själv en dag. Hennes kompisar, mina kompisar, grannar kom och gick. Vi lâste aldrig ytterdörren till huset där vi bodde; Den enda nackdelen var att toalettpappret var slut och en dag när jag satt pâ ”min” toa sâ hade en vänlig själ lagt ditt kaffefilter att torka ändan med…..Jag undrar, smakar mullbär som björnbär? Och herregud vilket kul foto pâ sonen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s