Indisk-israelisk barbeque

I lördags åkte vi på en liten utflykt med två av Eitans dagiskompisars familjer. En av papporna är indier och en riktig foodie. Har jag nämnt att jag älskar indisk mat?? Hur som helst så hade han köpt en grill och ville så klart använda den. Och det är ju klart att man ställer upp för den goda sakens skull.

James Bond-portföljen fylld med grillredskap.

Vi åkte till en skog i Elladalen, en halvtimmes resa hemifrån. Där dukades det upp indiskt ris, grillspett med youghurtmarinerad kyckling, ingefärs- och honungsmarinerat kött, kebab och sallad. Fantastiskt gott. Kände mig mäkta stolt över mina barn som älskade riset medan den andra familjens barn vägrade att äta det eftersom det var ”saker” i det.

IMG_1312 IMG_1315

Till efterrätt blev det grillade marshmallows, chokladsuffléer (mycket viktigt att alltid ha tillgång till en person med konditorutbildning i bekantskapskretsen) och grillade bananer med choklad.

Efter några timmars njutande stack vi alla åt olika håll. Vi åkte upp till toppen av kullen vi befann oss på för att se lite av utsikten. Som vanligt i Israel så fanns det lite historia knuten till platsen – i detta fall historien om David och Goliat som ska ha utspelats just där.

IMG_1316

IMG_1321 IMG_1324 IMG_1326 IMG_1328

Som om inte allt detta var nog så kom glassbilen medan vi väntade på pappan som letade efter en ingång till några gömda grottor (han hittade dem inte, de var ju gömda) och vem kan säga nej till lite glass i värmen?

Annonser

4 thoughts on “Indisk-israelisk barbeque

    1. Man måste vara välidgt försiktig i sitt val av dagis, det är därifrån alla dina framtida vänner kommer att komma. Pedagogik och sånt är viktigt men viktigast är föräldrarna… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s