Förvirring och mango

Obs, skrev igår och glömde att publicera om ni blir dagvilla när ni läser…

Idag såg jag en amerikansk kompis som bor här i Israel skriva på sin Facebook att hon var fullständigt förvirrad över huruvida det var eldupphör eller inte. Jag kan bara hålla med. Igår kväll klockan 7 gick gårdagens humanitära eldupphör ut. Men så meddelades det att det hade förlängts till midnatt. Men tydligen sköts det granater (mortars på engelska, enligt Wikipedia granatkastare) vid gränsen och en israelisk soldat dödades. Och lite senare började min telefon att plinga från sirenappen. Men inga sirener hördes. Vi försöker lista ut om vi ska ta med oss barnen ut i trapphuset eller inte. Men innan vi bestämt oss hörs en enorm smäll. Börjar känna mig lite lätt hysterisk – vadå, är sirenerna med i eldupphöret? Det visade sig att det var en raket som sköts ned några kilometer söder om oss så det fanns aldrig någon anledning för sirenerna att gå igång. Eldupphöret förlängdes senare med ytterligare 24 timmar men i morse på väg till tåget meddelade appen om åtskilliga raketer och tåget, som startar i Ashkelon – en av de mest utsatta städerna, var mycket riktigt försenat pga raketattacker. Vid 10-tiden beslöt Israel för att också återuppta sina attacker. Senare under dagen har Israel avvisat ett förslag till eldupphör. Jag antar att det just nu är business as usual men jag är inte helt säker.

Under lördagen var det dock i stort sett eldupphör. Vi passade på att plocka mango på eftermiddagen. Inne på makens jobb finns det gott om mangoträd och från tidigare somrar vet vi att just de här frukter smakar gudomligt gott. Problemet är ju bara att de flesta frukterna växer högt upp. Som tur var gillar min man att klättra i träd så han försvann upp bland grenarna och ruskade tills ett antal frukter föll. Vi kom därifrån med två fyllda plastpåsar – en tog vi med hem till en kompis vars man för tillfället är inkallad och en tog vi hem – och lite skrubbsår. Nu ligger 12 mangosar på vårt middagsbord och väntar på att trilla över till den ultimata mognaden.

20140728-085633-32193501.jpg
Testade ett nytt sätt att skala mango på – mycket skojigt och helt ok sätt. Fast de måste vara riktigt mogna.

20140728-085631-32191986.jpg

20140728-085636-32196319.jpg

Annonser

2 thoughts on “Förvirring och mango

  1. Det är väl bara att räkna med att eldupphör inte fungerar i praktiken…..Vad gör ni med alla mangos? Förutom att ¨ta dom färska alltsâ? Chutney, torka, frysa…

    1. Jag fryser in dem framförallt. Tar ut och mixar med youghurt och lite kokos som en snabb glass. Smoothies. Kanske skulle testa att göra chutney, det har jag aldrig gjort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s