Torsdagsmyzzz

I torsdags hade jag bjudit in en kompis och hennes två barn på middag. Hennes man är inkallad sedan ett par veckor så lite omhändertagande av dem var på sin plats. I sista stund verkade det dock som att de skulle backa ur – de hade varit hos kompisar under dagen och badat och de var trötta och… ja, ni vet hur man känner sig i slutet på veckan, man vill bara hem och sova.

Pratade med maken som var vid poolen med barnen och han passade på att bjuda in en annan av Ellas kompisar och hennes föräldrar, som praktiskt nog bor ett par våningar under oss i vårt hus, till middag istället. De har varit bortresta i tre veckor och tjejerna hade saknat varandra massor. Men så ringde hon som var inbjuden först och frågade om det var ok att de bara kom förbi en liten stund så att barnen kunde få säga hej till varandra. Självklart! Passande nog är de tre äldsta döttrarna bästa kompisar och alla föräldrar känner varandra rätt väl vid det här laget.

Istället för middag för sju personer blev det en middag för tio personer (för när det väl var här så ville så klart alla äta, inte bara säga hej!). Och precis när vi var redo att sätta oss och äta ringde ”den ensamma mammans” telefon och hennes man säger att han har fått permis över natten, är 5 minuter hemifrån och funderar var de är. Så han åkte hem och duschade och kom sedan hit, överraskade sina barn och fick sig ett normalt mål mat.

Granntjejen sov över och inte ens en siren kl 01 fick dem att vilja skiljas åt. Hennes mamma kom uppspringande till vår våning för att kolla om hon ville komma hem men det behövdes inte och en minut efter att vi hade gått tillbaka in i lägenheten sov de båda djupt igen. En mycket lyckad kväll om jag får säga det själv, jag gillar verkligen såna här spontana, low-key middagar där maten inte spelar så stor roll utan sällskapet är det som räknas.

Annonser

4 thoughts on “Torsdagsmyzzz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s