Födelsedagskalas

Ella fyllde 6 år för ett par veckor sedan men då var hon hos farmor och sedan ville vi vänta lite pga osäkerhet över säkerhetsläget. I vanliga fall hade ju ett kalas för hela dagisgruppen varit kutym men då hade vi varit tvungna att hitta något ställe med tillgång till skyddsrum. Vi tänkte ett tag att vi skulle hålla till inne på Weizmanns campus, det finns ett par fina gräsmattor med skyddsrum i direkt anslutning men då föll det på värmen. I helgen var det runt 35 grader och väldigt hög luftfuktighet och då är det inte så kul att ha kalas ute. Till slut bestämde vi oss för att ha ett lite mindre kalas hemma och Ella fick bjuda in 10 kompisar.

IMG_2889

IMG_2891

Huvudaktiviteten var kakdekoration. Jag hade bakat massor av släta kakor i olika former och storlekar, förberett glasyr, smält choklad och köpt strössel i alla regnbågens färger. Det fanns deg för att göra chocolate chip cookies och en massa kakformar. Alla barn fick förkläden gjorda av sopsäckar och så satte de igång. Helt otroligt vilken succé – barnen var djupt koncentrerade i ca 1 timme. Att det fortfarande finns små färgglada sockerkulor i hela lägenheten och choklad i taket känns som ett helt ok pris att betala!

IMG_2894

IMG_2892

IMG_2897

IMG_2896

IMG_2895

IMG_2909

IMG_2910

IMG_2905

Efter dekorationen, och medan kakor var i ugnen, var det dags för lekar. Spräcka ballonger, snurras in i toapapper och lite annat som barn i den åldern tycker är kul. Till sist var det tårtdags – jag hade bakat en enkel chokladkaka och täck med chokladglasyr och sedan hade Ella dekorerat den. Alla barn fick med sig en ”goodiebag” med en liten målarbok, kritor, klistermärken, några godisar samt de kakor som de hade gjort inslagna i cellofan och fina band.

IMG_2915

IMG_2911

IMG_2920

Annonser

6 thoughts on “Födelsedagskalas

  1. Det gäller att vara kreativ när det gäller barnkalas och du skulleju kunna ta upp det som yrke; barnkalasfixare!! Grattis till snuttan, det är ju för jäkligt att hon inte kunde fira pga Hamas.

    1. Haha, ur kaos föds kreativitet heter det väl… Jag ska nog inte ha någon form av projektledningsjobb, planering är inte min starka sida. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s