Israel has been rocket free…

Ja, så heter en ganska så sorglig webbsida. Men också en ganska viktig. Ta en titt. Men kom ihåg att varje gång larmet går någonstans i Israel så kommer det att höras på din dator också om du har ljudet på – sitter du i ett kontorslandskap skulle jag föreslå att du slår av ljudet, tyvärr går sirenen igång väldigt ofta just nu. Själv får jag en puls på typ 200 varje gång det händer…

 Capture

Annonser

8 thoughts on “Israel has been rocket free…

  1. Men herregud, finns det ingen möjlighet att strypa penningtillförseln till Hamas? Inga pengar = inga bomber. Hur mycket kostar en bomb egentligen och hur sjutton fâr dom in dom?

    1. En qassam raket kostar ungefär $800 tillverka. Granater är väl lite billigare och långdistansraketerna ganska mycket dyrare. Det innebär att de brände ca 100.000 USD (120 granater och raketer) igår bara. Så Hamas behöver allt bistånd det kan få…

      Pengarna kommer främst från Qatar, de större raketerna från Iran och Qassamerna kan de tillverka själva. Det smugglas in via tunnlar, kanske någon fiskebåt,..

  2. Jag öppnade den men blev så stressad av att se den räkna ner tiden och bara vänta på sirenen att jag var tvungen att stänga den. Jag har sagt det förut och jag säger det igen; jag fattar inte hur du orkar! Kram.

    1. Jag skulle inte heller sitta med den öppen, då blir man ju knäpp. Och man orkar för att man måste, det finns de som har det mycket värre och man får se till att hålla sig stark för deras skull.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s