Kanottur

Dags att ta tag i semesterrapporteringen igen. Efter att vi hade lämnat Charlotte styrde vi vidare nordväst mot Appalacherna. Två dagars kanottur på the New River stod på programmet. New River är, trots namnet, en av de äldsta floderna i USA, och den meandrar lugnt och stilla med ett medeldjup på strax över en meter – perfekt för en barnfamilj med andra ord. Tanken var att vi skulle tälta två nätter men så hade jag glömt bort att avbeställa hotellrummet som jag hade bokat från början + att det regnade lite så vi bestämde oss för att sova första natten i Blowing Rock, en liten turistort med ca 1000 invånare. På morgonen körde vi ca en timme, genom landsbygd där den viktigaste inkomsten verkar vara från julgransodlingar, till Laurel Springs för att få vår kanot och bli skjutsade till vår startpunkt. I Laurel Springs var också campingen där vi skulle bo belägen.

Vi packade in oss själva, barnen och en massa mat i kanoten och satte igång. En av de första sakerna vi upptäckte var att floden verkligen inte var djup – typ var 20 minut fastnade vi på någon sten eller sandbank och en av oss fick kliva ur och dra loss oss. Barnen var lätt hyperaktiva i början och förstod inte riktigt tjusningen med att sitta fast i en kanot utan möjlighet att springa runt. Jag tänkte fler än en gång att det här nog var ett jättemisstag. Men, i takt med att tiden gick började de komma in i ett annat tempo och efter 2-3 timmar halvlåg de i kanoten, armarna hängandes över kanten med händerna lätt spelandes i vattnet. Vi stannade för lunch, spanade på kossor som stod och svalkade sig i vattnet, åt beef jerky, badade och sov (ok, barnen sov, vi andra gjorde det inte).

Första dagsetappen tog 6 timmar inkl raster. Vädret växlade från lite mulet, till strålande sol, till duggregn och till sol igen. Vi såg förutom kossor även uttrar, en tvättbjörn, massor av fåglar och så klart fiskar. Vi var väldigt trötta när vi äntligen såg skylten som visade att vi hade nått vår camping och kunde kliva ur och dra upp kanoten på land.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s