Kvinnor, hackers och pianospel

Idag hade vi, för tredje gången, ett WIN event på jobbet. WIN står för Women’s Initiative och är en del av eBays jobb för att jämna ut könsskillnaderna och hjälpa kvinnor att ta för sig karriärmässigt. Alla kvinnor på kontoret och från PayPal samt män med personalansvar var inbjudna. Idag bestod dagen enbart av föreläsningar – tidigare gånger har det varit workshops och gruppdiskussioner på schemat också. Efter frukost hade vi en föreläsning om hackers, av den första israeliska kvinna som varit en TED-talare. Lite skönt med en kvinna som är aktiv i en ganska, enligt mina fördomar, mansdominerad värld men som inte gjorde någon stor grej av just den biten. Här är hennes TED-talk:

Vi bjöds också på en publikfriande föreläsning om skillnader i mäns och kvinnors hjärnor, lite snabba networkingtips och avslutade sedan med en föreläsning av en pianist och föreläsare inom området kreativa affärslösningar (ok, det låter mest som något som handlar om skattesmitning) där den stora behållningen var att få lyssna till musik som hon spelade på den för tillfället inhyrda flygeln.

eBay har väl ungefär samma siffror som vilket annat hi-tech företag med knappa 40% kvinnor bland de anställda, 25% kvinnliga chefer men det som var lite kul att se var att Israel iaf låg rätt bra till vid fördelningen inom rent tekniska jobb (knappa 40% där med, betydligt bättre än i USA t ex).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s