Jag vill ha munkar, munkar, munkar med sylt i…

Åh, jag måste bara visa er det här med munkarna. Den klassiska varianten är en enkel munk med jordgubbssyltsfyllning. Men sedan finns det ju alla fantastiska varianter på den ursprungliga munken och den okrönta konungen på den marknaden är Roladin, en bagerikedja som man kan hitta i hela Israel. Varje år gör de lite olika lyxvarianter – från söta minimunkar till munkar med fyllningar och extra ”shots” med såser som man ska trycka in i munken etc. Nedan ser ni ett klipp från deras hemsida där de visar upp specialvarianterna, skriver vad de innehåller samt uppger det ungefärliga (i underkant) antalet kalorier i en sådan munk. Högst uppe på sidan står det till och med ”Glad Roladin” (fri översättning), och jag kan tänka mig att Chanukka verkligen är företagets höjdpunkt på året.

Roladin

Vad sägs t ex om en Crème Brulée – fylld med vit choklad och vaniljsås, karamellglasyr och en lite crunchy kaka på? Bara 277 kalorier. Eller en pistagevariant med ett körsbär på toppen? Irish coffee?

Annonser

3 thoughts on “Jag vill ha munkar, munkar, munkar med sylt i…

  1. Fast originalvarianten är godast! Men jordgubbssylt skulle jag inte kalla det…vi brukar säga att det är en sylt som aldrig varit i närheten av ett riktigt bär! På söndag blir det storbak av sufganiot hemma hos oss och då blir det riktig jordgubbssylt. Kanske borde vi prova några av varianterna ovan? Shlomy brukar få för sig att varje person äter fyra var och gör därmed över 100… Förutom till tonåringar och unga vuxna brukar det gå åt max två per person vilket betyder att vi brukar ha massor över. Tur att de faktiskt går att frysa! Jag brukar också ha med till jobbet och barnen till skolan men nu är det ju jullov dagen efter så i år får vi äta många. Glad chanukka!

    1. Det är som de brukar säga om saft som de får i armén – hallonsaft med jordgubbssmak. Syntetiskt så det står härliga till! Svärmor hade köpt 4 olika varianter till middagen igår, kan tipsa om Dulce de Leche-fyllning. Lycka till med baket, har ju sett bilder på dem tidigare år och de ser väldigt proffsiga ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s