Vintervandring

Igår hade vi ett underbart vinterväder. Solen sken och temperaturen var 20-25 grader. Vi bestämde oss för en liten vandring och som så ofta tog vi oss till Ella-dalen där det alltid finns någon liten fin tur som passar för minde barn som våra.

Matchande tröjor – check!
Vilken keps ska jag välja? Svårt.

Den här gången åkte vi till Mitzpe Masu’a och följde den gröna leden söderut. Vi gick först genom lite barrskog innan vi kom ut på ett stort gräsfält med utsikt åt alla håll. Tack vare en del regn under de senaste veckorna var allt härligt grönt och lite blomning har kommit igång. Vi såg bl a krokus, någon sorts iris, cyklamen och lite annat fint. Vi gick i kortärmat och solen värmde ordentligt. Stannade till vid en ruin och kokade kaffe och åt frukt

IMG_4477

Unrequested flyby
Unrequested flyby
Vätskepaus
Vätskepaus
Ibland går det väldigt långsamt...
Ibland går det väldigt långsamt…
Spanar på utsikten
Spanar på utsikten
Letar efter björnar.
Letar efter björnar.

På vägen tillbaka räddade vi några familjer som inte hade en aning om var de var. De skulle gå en cirkulär rutt som de hade kollat upp men dessvärre valde de att följa tecknen för den Israeliska leden som går genom hela Israel, från Hermon i norr till Eilat i söder. Vi insåg att de hade ca 5 km att gå för att komma tillbaka till deras bilar och då de redan hade varit ute i flera timmar så sa vi åt dem att följa med oss en kilometer till vår bil och därifrån körde Yarden tre av dem tillbaka till deras bilar och sedan kom de tillbaka och hämtade upp de övriga. De var givetvis väldigt tacksamma och gav sina nummer till oss om vi skulle behöva bra pris på bildäck och diverse andra sorters bilservice eftersom de alla var i bilverkstadsbranschen. Sånt tackar man ju inte nej till direkt.

Mitt gäng
Mitt gäng
Dagens show
Dagens show
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s