Asheville

Ytterligare ett sent inlägg om vår semester i somras. Alla inlägg kan hittas under kategorin ”USA 2014

Asheville säger jag och ni säger… Ingenting gissar jag på. Ytterligare en av alla dessa städer i USA som man aldrig hört talas om. Men se där har ni fel. Asheville har en lång radda av utmärkelser i stil med ”The hippie capital of the South”,  ”#1 most popular city for retirement out of 900+ U.S. cities”, ”“10 Fantastically Yoga-Friendly Destinations”, ”Happiest City for Women”, etc, etc… Obama ryktas ha köpt ett hus där för att flytta in i när han har avslutat sin tid som President. Men, den viktigaste av de alla är ju ”#1 Beer City USA” fyra år i rad från 2009 till 2012.

IMG_2244

Efter att vi installerat oss på ett slitet Super8-motell i utkanten av stan tog vi oss in till centrum för att njuta av folklivet på fredag kväll. Gott om gatuartister, massor av restauranger och barer och en klar överrepresentation av människor i batikkläder. Vi åt en god middag på the Lab, Lexington Avenue Brewery, och provsmakade så klart en massa av deras ölsorter.

IMG_2249
Klara, färdiga,…..

IMG_2251

IMG_2264
Det är tur att våra barn är lugna och väluppfostrade och alltid sitter still när vi är på restaurang…

IMG_2268

IMG_2283
Jadå, spela med skedar på en tvättbräda och dra i ett snöre som är fastsatt i en tunna var representerat. Till deras försvar får jag erkänna att de var riktigt bra!

Dagen efter fortsatte vi med lugn sightseeing i Asheville. Vi åt lunch på The Laughing Seed, en vegetarisk restaurang som vi hade blivit rekommenderade av våra värdar i Charlotte. Många restauranger är sk ”farm to table”, dvs det mesta är närproducerat och ekologiskt från små lokala leverantörer och allt vi åt smakade fantastiskt. På kvällen satte vi oss i Pack Square Park där den årliga Bluegrass-festivalen pågick. Banjos, squaredans och rednecks. Mycket roande!

IMG_2281

IMG_2276

IMG_2273
Jag förstår mig inte på restauranger som fortfarande inte delar ut kritor och papper till alla barn så fort de satt sig. Så många utbrott som har hejdats iom dessa. USA är exemplariskt och har det alltid!
IMG_2272
Spanar på gatukonst

IMG_20140628_202147

Asheville hade ett fantastiskt utbud för att vara en stad med strax under 100.000 invånare. Tydligen är det svindyrt att köpa hus där, mycket dyrare än t ex i Charlotte. Asheville får iaf tummen upp från mig.

IMG_2303
Cool väggmålning

IMG_20140628_132829

Annons

4 reaktioner till “Asheville

  1. Vad kul att åka till ställen som inte är värsta turiststråken! Och vilka söta barn du har. Den där sista bilden med nallen är bedårande!

    1. Jag var glatt överraskad över utbudet i NC. Och tack! 😉 E och Sigge (nallen) är himla söta ihop vilket är väldigt tur för E, för han är för tillfället en balaganist av stora mått!

    1. Jamen hela NC kändes som ett stort svart hål när jag började att planera semestern. Men oj vad fel jag häde, det kommer att bli ännu bättre! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s