Vattenfall och BBQ

Ytterligare ett sent inlägg om vår semester i somras. Alla inlägg kan hittas under kategorin ”USA 2014

Efter Asheville styrde vi kosan österut, mot kusten. Vi delade dock upp bilkörningen i två dagar så att vi, eller framförallt barnen, inte skulle behöva sitta i bilen en hel dag. Men först – ett vattenfall. Det finns sjukt många vattenfall i Pisgah forest i närheten av Asheville, det ena mer spektakulärt än det andra. Har ni sett the Hunger games har ni säkert sett några av dem, filmerna spelades in i området. Vi valde dock ett främst pga att det låg på vägen österut så att vi inte skulle behöva göra en alltför lång omväg.

IMG_2320

High Shoals Falls ligger ungefär 1,5 timme från Asheville, i South Mountains state park. Vi hade siktat in oss på den 4 km långa the Loop Trail som bl a skulle ta oss upp till toppen av vattenfallet. Det var en alldeles perfekt tur – vi fick se vattenfallet på nära håll, klättra i massor av blöta trappor (med mammans hjärta i halsgropen), bada en bit ifrån toppen och picknicka lite. En alldeles perfekt tur för oss även om det inte är något av de mer imponerande fallen i NC.

IMG_2330

IMG_2331

c

IMG_2341

IMG_2346

IMG_2349

IMG_2360

IMG_2361

IMG_2370

Efter den här utflykten hade vi ca 3 timmars bilresa till Raleigh där vi skulle stanna över natten. Raleigh är North Carolinas huvudstad och det finns säkert massor av saker att göra där men jag hade bara spanat in en grej, The Pit. North Carolina tar sin BBQ på dödligt allvar och jag hade läst att the Pit var en av de bästa BBQ-restaurangerna i NC. Vi som bor i Israel är ju inte direkt bortskämda med vällagat griskött så vi frossade i pulled pork, chopped BBQ och annat som inte faller inom ramen för kosher.

IMG_2378

IMG_2386

I Raleigh bodde vi på LaQuinta Inn & Suites och det var ju ett klart snäpp upp från Super8. Fräscha rum och badrum, schysst frukost och en pool som familjen roade sig i medan deras piga jag tvättade deras kläder. Som tur var kompenserades jag med lite shopping i den närbelägna mallen innan vi åt lunch och fortsatte vidare mot kusten.

IMG_2391

IMG_2392

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s