Grönt ljus

Utanför Ellas skola finns det några parkeringsplatser som är till enbart för att lämna av barn. Fem platser precis utanför skolan och två på andra sidan gatan. Eftersom det finns en slot på 30 min att lämna barnen (grinden till skolan öppnas 07.30 och stängs 08.00) och det är många barn somm ska lämnas så kan det vara ganska packat med bilar, speciellt på dagar då det regnar. För att det ska flyta på lite lättare turas föräldrarna i de olika klasserna om att hjälpas åt. När en bil kör in på parkeringen ser en förälder till att öppna dörren, ta ut de jättestora skolväskorna, se till att barnet/-n går mot skolgrinden och stänga bildörren så att bilden kan köra iväg snabbt och smidigt.

Ellas klass var ansvarig för ett par veckor sedan och Y fick ansvaret i vår familj att ta på sig den gula västen och jobba i 35 min. Och ni ser ju själva hur bra det ser ut!

image

Sånt här volontärarbete räknas man ställa upp på. Dessutom har de en tävling mellan klasserna där de med högst närvaro kan vinna ett pris. Ellas klass är med i toppen med 100% närvaro.

Utöver detta så har man även skolpoliser där elever från tredje klass och uppåt står med gula västar och stopppinnar vd övergångsställen närmast skolan på morgonen och vid skoldagens slut. Ella har ett övervakat övergångsställe på sin väg till skolan och skulle i princip kunna gå själv men vi, liksom de flesta andra, håller rätt hårt på 9-årsgränsen då man brukar säga att barn kan gå själva. Hur funkar det där ni bor? Har ni skolpoliser? När får barnen gå själva till skolan?

Och rubriken till inlägget kommer från namnet på denna verksamhet och står även på västarna. Utöver skolpoliser och föräldrarna så ingår även utbildning om hur man beter sig i trafiken i denna verksamhet. Hade jag fått bestämma så hade körlektioner + vett och etikett i trafiken för föräldrar varit en del i programmet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s