Husdjur

Det här med att bo i ett varmt klimat har ju definitivt sina fördelar. Man behöver inte tänka så mycket på vad det ska vara för väder och vilka kläder man behöver, större delen av året är det varmt och skönt och allt man behöver är shorts och flipflops + en kofta för ACn på jobbet. Ok, vissa perioder är det lite väl varmt men just nu är det rätt idealt. Runt 25 grader på dagarna, 15 på natten. Skönt helt enkelt.

Men så finns det ju nackdelar också. Min mamma brukar alltid göra en stor grej av att det är rötmånad i Sverige (sorry mamma, men det är ju faktiskt så…). Vi har istället röthalvår. Allt måste förvaras i lufttäta burkar, mjölet helst i frysen. Att man skulle ha ett fint fruktfat stående framme är ett skämt. Plötsligt ser man små flygfän i köket och så vet man att det måste saneras. Soporna luktar illa på ett kick och när vi hade blöjbarn fick man ångra om man glömde att inte ta ut soporna varje morgon – då var det inte bara lukt utan även rena biologiexperiment som pågick.

Häromnatten vaknade jag till och gick ut i köket för att dricka ett glas vatten. Med ögonen med nöd och näppe öppna gick jag in i köket och såg någonting röra sig vid diskbänken och in bakom mikron. Panik, jättekackerlacka! Eller, det var min första tanke för min kropp anser fortfarande att kackerlackor är det största hotet mot min överlevande. Sedan ser jag en liten, randig svans sticka ut bakom mikron och inser att det var en gecko. Bara att pusta ut, geckos är bra och får gärna bo bakom min mikro och äta myror och flugor och annat jobbigt.

Imorse var det dags för Ella att upphetsat skrika inifrån köket att det var myrinvasion. Mycket riktigt, en svart rand av flygmyror löpte från golv till tak och det var helt omöjligt att identifiera var de kom från. Bara att sätta igång med att få bort dem, spruta hårspray längs alla lister (hade ingen myrsprej hemma och har av erfarenhet lärt mig att hårspray brukar funka lika bra) och se till att det inte fanns någon mat eller några sopor liggandes framme. Den där geckon verkar inte göra något vidare jobb inte.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s