Utomhusbastu

Kl 18.00 kliver jag ut från jobbet och värmen träffar mig som ett knytnävsslag. 40 grader efter en dag på luftkonditionerat jobb känns. Det doftar bastu med ett inslag av brandrök – bränderna trivs i sån här torr värme, förhoppningsvis har brandkåren det under kontroll.

Tåget är försenat pga värmen. Värmen och bränderna. Så pass försenat att jag hinner med 18.03 tåget eftersom det inte kommer förrän 18.19. Men vi kör långsamt och efter några minuter blir brandlukten starkare, röken vid sidan av spårett avslöjar en tidigare gräsbrand som verkar vara hjälpligt släckt.

Imorgon ska temperaturen var tillbaka till de rätt normala 30 graderna. Bra det. Imorgon får jag nämligen Sverige-besök och även om de gillar att få en försmak av sommaren så tror jag att 30 grader räcker gott.

Annonser

4 thoughts on “Utomhusbastu

  1. Hu vilken värme. Vi ska tydligen fâ riktigt varmt i dagarna som kommer. Ingen Aircon men det hjälper om man lâter fönsterluckorna vara stängda under dagen.

    1. Ja, det är tur att det bara kommer då och då under våren. På sommaren har vi nästan alltid dörrar och fönster stängda på dagen (och persienner stängda) för att kunna behålla lite sval luft inne. Öppnar först på kvällen efter att solen gått ned. Men vi har iaf ac och den används en hel del på sommaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s