Efter Augusti kommer September…

Äntligen helg! Det har varit en intensiv vecka men jag anar ljus i tunneln. Augusti är en intensiv månad på jobbet, alla jobbar häcken av sig helt enkelt. Igår meddelade vår Israelchef att man kommer att servera middag två kvällar i veckan för att iaf kunna kompensera oss något. Jag jobbar väldigt sällan längre än till sex från kontoret – det tar mig 1h och 45min att ta mig hem på eftermiddagarna så om jag ska ha en sportslig chans att se familjen innan 2/3-delar av den somnar så gäller det att jag lämnar kontoret 18.00. Istället tar jag igen det på kvällarna.

Varför jobbar vi så mycket i augusti då? Jo, den största anledningen är.. september! September går allmänt under namnet ”helgerna” – Rosh Ha’Shana (det judiska nyåret), Yom Kippur, Sukkot och Simchat Torah förvandlar en helt funktionell månad till en enda långledighet. Förra året låg många av helgdagarna på fre-lör men i år ligger allt på tis-ons istället vilket innebär halvdagar här och klämdagar där. Jag kommer att ta 4 dagar ledigt i september vilket ger mig en ledighet på 14 dagar. Sammanlagt är det 6 helgdagar i september och i början på oktober ytterligare två som infaller mitt i veckan.

Eftersom vi är ett amerikanskt företag så har vi ju samma budget ändå. Vi måste leverera helt enkelt. Redan i oktober börjar det vara stopp för att göra ändringar på vår sajt inför julhandeln så augusti är den stora arbetsmånaden. Men så är vi ju några som hemskt gärna vill ha semester i augusti. Typ alla föräldrar. De två sista veckorna i augusti är det nämligen helkört att få någon form av barnpassning – annat än far- och morföräldrar. Nästa vecka kommer våra barn att vara några dagar (och nätter) hos farfar ooch hans fru på kibbutzen och så hoppas jag att farmor kan ta två dagar också. Vi har tur som har en pensionär och en lärare som farföräldrar! Men veckan efter det. Då är det jag och kidsen som sätter oss på flyget till Stockholm för en veckas semester!. I ett förhoppningsvis kallt och kyligt Stockholm (med mina mått mätt iaf).Med mormor, morbror och moster, kusiner och annat löst folk!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s