Mamma-son dag i Stockholm

På tisdagen var det dags för Eitan och mig att ha en heldag tillsammans, bara vi två. Eitan hade önskat sig att få se djur och äta på en pizzeria. Jag hade ingen större lust att gå på Skansen så jag bestämde mig för Aquaria Vattenmuseum istället. Men redan på väg till tåget började djurskådandet då vi gick förbi ett hunddagis på promenad. Mycket spännande. Även tågresan var kul – vi åkte pendeltåg, tunnelbana och till slut även spårvagn på vår väg ut till Djurgården.

IMG_7563IMG_7567

IMG_7577

Väl inne på Aquaria började besöket lite olyckligt då vi kom in i ”regnskogen” precis när det blev natt och började åska. Eitan blev rädd och vill därifrån men det var beckmörkt så för att vi inte skulle trilla ner i vattnet av misstag och bli uppätna av pirayor fick vi stå kvar i mörkret och kramas istället. När ljuset återkom skyndade vi oss ut från regnskogen och spanade på när giftgrodorna matades. Eitan satt länge i tunneln i det stora akvariet och tittade på hajarna, rockorna och alla fina fiskar. Vi spanade på sjöhästar och kollade in kloakerna. När hungern satte in kändes pizzeria lite avlägset så vi beställde en stor räksallad i muséets restaurang istället.

IMG_7591

IMG_7605IMG_7607IMG_7611IMG_7599IMG_7615

Efter museibesöket var det dags att åka båt. Vi gick bort till terminalen vid Gröna Lund för att ta Djurgårdsfärjan till Slussen – en alldeles lagom tur för en femåring! Från Slussen fortsatte vi in i Gamla Stan, tittade på fina hus och smala gränder och kom till slut fram till Slottet. Eitan ville absolut inte gå in, slottet var lite skrämmande tyckte han. Men till slut gick vi in i Slottskyrkan iaf. När vi väl var där bestämde jag att vi skulle gå in till Livrustkammaren för att se om min kompis Anna jobbade (hej Anna!). Det gjorde hon men hon var lite upptagen just då så medan vi väntade fick vi gå in på barnens lek- och läravdelning där Eitan kunde klä ut sig till riddare, kung och rida i en riktig sadel (om än inte på en riktig häst). Jag hade tänkt utforska mer av Livrustkammaren med Ella ett par dagar senare men det blev inte så. Det såg iaf väldigt spännande ut så det får bli en annan gång.

IMG_7626IMG_7639

IMG_7645IMG_7652

IMG_7668IMG_7670

IMG_7677IMG_7680

Dagen avslutades med glass i Kungsträdgården innan vi trötta, trötta tog oss hem igen. Så lyxigt med en dag med bara ett barn där jag verkligen hade tid att ägna honom min fulla uppmärksamhet.        

IMG_7686

Annons

2 reaktioner till “Mamma-son dag i Stockholm

    1. Jättekul att ses, även fast det var en snabbis! Någon gång ska jag få till ett riktigt besök. Men för Eitan var det alldeles tillräckligt, han lekte riddare resten av dagen! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s