Lite dammigt

Igår morse kom Ella till mig och frågade ”Mamma, är klockan verkligen fyra minuter över sex? Det är så mörkt ute, som om klockan vore fem.” Ja, klockan var verkligen sex och solen höll som bäst på att kämpa sig upp genom ett tjockt lager av sand.

image

En sandstorm öster om Israel (Syrien/Jordanien) har gjort att luften är fylld av ett fint damm, himlen är mjölkig och orange och jobbig att andas. Allting täcks av ett lager damm, sitter på tåget nu och ser ut över bilarna på motorvägen som alla har orangea tak. Vi hade glömt att stänga balkongdörrarna helt (hade våra trissim, typ stora persienner som jag inte vet vad de heter på svenska, fördragna dock) och damma hade så klart tagit sig in i vardagsrummet. Det brukar iofs leta sig in även om allt är stängt men den här gången blev det lite extra. Temperaturerna är över 35 grader på dagen. Äldre människor och personer med t ex astma uppmanas att hålla sig inomhus. Alla inrikesflyg har ställts in och tydligen har Syriens flygvapen gjort samma sak.

imageimageimage

Det sägs att det här vädret ska avta i kväll och det hoppas jag verkligen för det är verkligen läskigt väder. Misstänker att jag kommer att ägna helgen åt att städa och våttorka hela lägenheten…

Annonser

2 thoughts on “Lite dammigt

  1. Ser ruskigt ut faktiskt Visserligen ser vi Saharasand här i Schweiz då och då på bilar och fönster men kanske inte precis lika tjockt…. .

    1. Inte ett dugg roligt. Tydligen avled två personer pga andningsproblem. Önskar att det hade kunnat komma lite regn nu för att skölja bort all sand som fortfarande täcker allt men är nöjd med att det iaf är över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s