Lägenhetsletande på distans

Vi bockade av visum i tisdags – även fast vi visste att det inte fanns någon logisk anledning för att neka oss visum så finns det alltid en gnutta oro. Men allt gick bra och inom en vecka ungefär ska vi få våra pass tillbaka.

Dagarna ägnas åt att lägga upp annonser på Israels variant av Blocket och rensa så mycket som möjligt. Även om jag fokuserat rätt mycket på rensandet under året så har det plötsligt levlat upp och nu är det på riktigt! På kvällarna kollar jag lägenheter. Fördelen med att flytta nu är att det inte är så stor rusning till lägenheterna och mäklarna gör allt för att vi ska välja deras objekt. Ungefär 99% (högst ovetenskaplig siffra) av Bostons lägenheter byter annars hand den första september när terminen börjar på alla universitet i området. 

Jag har en 4-5 favoriter och vi tvekar just nu över om vi ska ha is i magen och vänta tills vi är på plats eller skriva på ett kontrakt utan att ha sett lägenheten med egna ögon. Jag gör listor och försöker rangordna lägenheterna.

  
Det här köket skulle jag kunna leva med. Kolla in bakbordet! Men dyrt med parkering i området.

  
Delvis möblerat, spara in lite pengar i början. Och tvättmaskin i lägenheten – en lyx som inte är så vanlig i de här lite äldre husen. 

  
Ett townhouse med egen uteplats, nyrenoverat kök och gym i byggnaden intill? Fast lite litet och heltäckningsmatta i övervåningens sovrum. 

  
Standardlägenhet utan fel och brister men också utan charm. Fast med pool. Vet minst två familjemedlemmar som skulle rösta för. 

  
Bay windows… Vem skulle inte vilja ha ett sånt vardagsrum?

Ni fattar, det är inte så lätt att välja. Alla dessa ligger inm ramen för vår budget, och i rätt skolområde. Skulle kunna visa några till lägenheter som jag skulle kunna tänka mig också. Snacka om lyxproblem. Vilken skulle ni välja?

Annonser

6 thoughts on “Lägenhetsletande på distans

 1. Heltäckningsmattor fâr du nog helt enkelt leva med….jag skulle nog hellre vilja bo i ett hus med lite charm ( man kan i princip möblera med vilka möbler som helst och det ser ändâ helt fantastiskt ut). Pool är ju kul för ungarna men det finns säkert annat som kan locka ocksâ. Parkeringsmöjligheter är ett stort plus. Vem har lust att leta parkering varje dag eller betala för den? Lycka till!

  1. Heltäckningsmattor är faktiskt ganska ovanligt i det här området, de allra flesta har trägolv och det är ju så jag vill ha det. Vi kommer inte att ha bil till att börja med, man kan faktiskt klara sig utan bil där om man väljer att hyra bil om man ska ut på längre turer. Men om vi skaffar en så får man räkna med ca $200/mån i extra kostnad om man inte redan har det inkluderat i hyran.

 2. Åh så svårt att välja! Du vet ju redan allt det här men street parking är riktigt jobbigt i Boston med städdagar då bilen inte får vara parkerad på en viss sida av gatan och vissa gator är ”snow emergency routes” och då får man inte parkera där när det snöar. Men om ni inte behöver bil jämt så finns Zipcars, ungefär samma upplägg som Sunfleet i Sverige. Alltså bilpool men man måste kanske haft (amerikanskt) körkort ett tag för att få vara med? Vi bodde i Cambridge och har inga barn så vi behövde ju inte tänka på skolområden men på vår kravlista fanns tvättmaskin/diskmaskin i lägenheten, parkering i/vid huset, gym i huset och inte på gröna linjen (tunnelbanan). Gröna linjen är inte tunnelbanevagnar utan spårvagnar så de är jämt överfulla. Vi var dock tvungna att ta hänsyn till att min man jobbade norr om stan så det var viktigt att han lätt kunde köra ut ur stan i rusningstrafiken och då föll valet på Cambridge. En annan fördel var också att Cambridge inte klorerar sitt vatten så hårt som Boston så det gick att dricka kranvattnet. Ok, nog om oss 🙂 Men försök gå på magkänsla. Tänk på att ni har störst utbud 60 dagar innan ni vill flytta in (eftersom det oftast är 60 dagars uppsägningstid på lägenheter) så ju längre ni väntar desto mindre utbud. Det brukar ju dock alltid finnas lägenheter om man inte vill flytta 1:a september dårå 🙂 Om du undrar något mer är det bara att höra av dig. Lycka till!

  1. Vi tänkte börja med zipcars och inte köpa bil på en gång – ska tydligen funka med nytt amerikanskt körkort om man har med ett hyfsat rent utdrag ur polisregistret. Vi kommer att bo i Brookline – valt både pga bra skolor med specialprogram för hebreisktalande och för att det är nära (gång-/cykelavstånd) till makens jobb på BU. Men det innebär grön linje… Jaja, jag ska ju inte jobba till att börja med så det ska väl funka. När jag väl börjar jobba så kommer vi ju att ha mer pengar att röra oss med så då får vi väl fundera över om vi vill bo kvar eller flytta någon annanstans. Intressant med vattnet, vet du hur det är i Brookline?

   Det är helt klart en fördel att flytta nu istället för 1/9, hittar man en lägenhet som man vill ha så verkar det inte vara några större problem att få skriva kontrakt, utan en massa konkurrens. Mäklarna som jag varit i kontakt med verkar inte tycka att det är några problem att vi befinner oss på andra sidan Atlanten och saknar credit score.

  1. Hade jag varit utan barn hade det inte varit någon tvekan ang den med köket! Men nu är jag rädd för att den är för fin – glasade dubbeldörrar in till vardagsrummet och paneler på sovrumsväggarna. Hur ska det se ut efter att spritpennan har halkat lite… Tyvärr måste man ju tänka lite praktiskt också. 😦

   Det finns faktiskt väldigt många fina lägenheter i området, Boston är en dröm om man är svag för trägolv, burspråk och lägenheter med charm. Och det är man ju!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s