Gott Nytt År!

Jag brukar ju alltid klaga lite på nyårsaftnarna i det här landet. Nyår firas ju i September enligt den judiska kalendern vilket innebär att både nyårsafton och nyårsdagen är vanliga dagar. Men i år inföll iaf nyårsafton på en torsdag så det var ju lite helgkänsla iaf. Inte nog med det, en kompis hade bokat bord på en bar i Tel Aviv och vi hade fixat barnvakt. Herregud, jag hade till och med tagit av mig joggingbrallorna och satt på mig klackar. 

Vi var 6 kompisar som skulle njuta av drinkar, mat och ett liveband som skulle spela jazz på French 57. Det började bra med goda drinkar, maten var också bra. Bandet hade säkert uppskattas till fullo om vi inte hade suttit en meter från högtalarna i en rätt liten lokal. Vi gjorde några tappra försök att skrika i varandras öron men efter ett tag gav vi upp och försökte räkna hur många låtar det var kvar på deras spellista. Killarna gick ut ur lokalen för en snabb överläggning och vid elva-tiden gav vi upp och hittade ett närbeläget café där vi beställde in malabi och sachlav. Tolvslaget sammanföll med början på vinterstormarna och regnet öste ned medan vi tappert tittade på nyårets google doodle och lättade insåg att något faktiskt hände när ett nytt år började. Ingen champagne, inga fyrverkerier, ingen Final countdown eller Happy New Year.  

  

  

  

Kvart över tolv satt vi i bilen på väg hem. Jag frågade maken om han verkligen kunde köra men han hade bara tagit en drink och ansåg sig vara körduglig, han var bara trött. Tröttheten försvann dock fort och övergick i en viss mån av nervositet när han blev stoppad för ett alkotest. Det visade sig dock att alkomätaren instämde i hans känsla och vi fortsatte på motorvägen söderut. Ganska snart blev det dock mer eller mindre stopp, waze flaggade för poliser och vi misstänkte en trafikolycka. Det visade sig dock att polisen hade satt upp en massiv alkotestning och stängt av två filer där de vinkade in massor av bilar. Undrar hur många som åkte fast…

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s