Amerikansk sjukvård

Jaha, då har vi testat den amerikanska sjukvården för första gången. Eitan lyckades smälla en järngrind i ansiktet och fick ett jack vid ögonvrån. Eftersom vi redan varit med om en liknande grej med Ella så vet vi att de brukar vilja att läkare tittar på det, man vill inte gärna ha infekterade sår vid ögonen. Maken ringde vårt försäkringsbolag för att få reda på hur vi skulle gå till väga och de rekommenderade att vi skulle vända oss till en akutmottagning inom tre timmar.

Vi tog oss hem från lekparken där olyckan inträffade eftersom det började vara ganska sent. Jag letade rätt på ett ”emergency center” som tar vår försäkring. Som tur var fanns det ett öppet ställe 10 minuters gångväg hemifrån så jag och Eitan promenerade dit. Allt gick väldigt smidigt, minimalt med papper att fylla i, ca 20 minuters väntetid (framför Disney Channel med en liten påse kex till Eitan, win enligt honom) innan vi fick se en doktor som konstaterade att såret var rent och ytligt så hon hade bara på lite jod och tejpade det. Efter det kom en sköterska för att mäta, väga, ta tempen och kolla blodtryck (standard procedure) innan vi blev utskrivna. Eftersom vi har en försäkring som gällde där så betalade vi $30 för besöket, utan eller med annan försäkring hade det kostat $165.

Amerikansk sjukvård fick med beröm godkänt vid vårt första besök. Men betalar man nästan $500 per månad för 4 personer så tycker jag att man nog kan förvänta sig det. Boston-området har dessutom några av USAs bästa sjukhus men vi hoppas så klart att vi ska slippa testa dem.

IMG_2143
Trött och rödgråten med den ständige kompanjonen Sigge i närheten.
IMG_2144
Helt ok väntan enligt Eitan.
Annonser

4 thoughts on “Amerikansk sjukvård

  1. Tur att allt gick bra! Men, beroende på försäkring, även om sjuhuset tar er försäkring kan det komma en räkning i efterhand för vissa utgifter, t.ex. behöver inte läkaren vara kopplad till försäkringsbolaget och då får man betala en del (igen beroende på försäkring). Vi hade en jättebra sjukförsäkring men åkte alltid på att betala efter sjukhusbesök och ibland hela besöket för att försäkringsbolaget trilskades. Men sjukvården är det inget fel på, den var alltid bra och alla var så trevliga.

    1. Gaaah, säg inte så där!! Jag som loggade in på vår försäkringssajt och sökte efter konstens alla regler, jag håller tummarna för att det inte blir några mer kostnader. Fast helt enkelt är det inte att förstå alla deductibles, co-payments, in-network…

      1. Inte meningen att skrämmas, sorry! Om du undersökt som du beskriver går det nog bra. Vi gjorde inte det så det är kanske skillnaden. Happy Birthday btw!

        1. Tack! Och ingen fara, jag vet ju att om vi går via Boston Medical Center så är det mesta gratis/mkt billigt (eftersom det är BUs sjukhus så betalar inte anställda..) men det var ju inte det här stället. Jaja, vi lär inte gå i personlig konkurs över ett sår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s