Barn och matmysteriet

Barn är världens konstigaste. Ni vet hur barn mest gillar korv, pannkaka och köttfärssås? När de själva vill alltså. Igår åt vi köttfärsbiffar med pressad potatis, picklad rödlök och en massa grönsaker. Eitan vägrade att äta biffarna men tryckte i sig av resten medan Ella satte i sig 3 biffar eftersom de är på hennes top 3-lista över goda saker.

Idag åt vi majadra (råris med gröna linser), karamelliserad lök och stekt halloumi + sallad. Eitan smakade på den karamelliserade löken men ratade den eftersom han trodde att det var sötpotatis. Råris, linser och halloumi däremot gick ned utan invändningar. Ella berättade för mig att hon egentligen inte tycker om halloumi och bad om att istället få burktonfisk. Dessutom skulle hon gärna se att löken kunde serveras vid sidan av salladen i fortsättningen. Majadran tog hon om av. Man vet verkligen inte var man har dem…

Idag fick de förresten hallonglass till mellanmål. Vaniljyoghurt och frusna hallon. Och i hemlighet också en näve spenat. Tänkte mest kolla om de skulle märka något. Det gjorde de inte. Ella ville ha choklad i sin (hon trodde att det fanns kvar chocolate chips sedan vi bakade för en månad sedan, hahaha!) men hon försöker alltid att få allting sötare. Eitan åt tre skedar och hävdade sedan att den var för kall. Han har inte riktigt fattat grejen med glass.

Annonser

5 thoughts on “Barn och matmysteriet

  1. Min dotter är uppfödd pâ ketchup och Nutella. Sonen äter i princip allt men beställer alltid hamburgare när han kan och fâr. Barn.

    1. Jag är lite som din son, jag vill också altid beställa hamburgare fast jag brukar til slut försöka hitta något mer spännande. Din dotter verkar ju vara frisk och växa som hon ska (vad jag kan se på foton iaf) så hennes diet fungerar tydligen också. Mina äter ju nästan all mat men väldigt irrationellt. Något som inte gick att äta en dag funkar plötsigt när de får det som rester dagen efter och tvärtom. Barn.

    1. Kommer, blev för långt för en kommentar, lägger upp det i ett eget inlägg. Tips på annan mellanösterninspirerad vegomat – sök på Yotam Ottolenghi. Han är en israel som har ett par restauranger i London och en massa kokböcker. Allt är inte vegetariskt men väldigt mycket är det – israeler äter enorma mängder grönskaker till vardags. The Guardian har massor av hans recept, det första på den här sidan är en favorit hos mig: http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2014/jan/03/lentil-recipes-yotam-ottolenghi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s