Governors Island

Lördagen bjöd på temperaturer över 30 grader och 80%-ig luftfuktighet så vår lust att vandra runt på Manhattans gator var inte enorm direkt. Därför följde vi glatt med våra kompisar till Governors Island där det utlovades grönområden, trevlig utsikt och en kort båttur. Vi tog tunnelbanan ned till South Ferry station (precis bredvid Staten Island-färjan) och betalade $2 per vuxen (barn under 12 åker gratis) för en 7 minuters färjetur.

Governors Island har använts för försvar, som fängelse och av kustbevakningen bl a. I slutet av 1990-talet lämnade kustbevakningen ön och övergick i NY’s ägo och sedan några år tillbaka är ön öppen för allmänheten och har genomgått ett enormt renoveringsprojekt där man anlagt parker, cykelvägar och lite annat smått och gott. Man kan hyra cyklar, äta från en massa food trucks, bada i fontäner och leka. Redan vid första glassen lyckas Yarden se sin fd chef, tillika Ellas kompis pappa. Lite skojigt att Yarden hade bestämt med honom samma morgon att vi skulle träffa dem dagen efter. Och när jag berättade för Ella vilka som var där blev hon så överlycklig och tjejerna bara sprang emot varandra med armarna utsträckta. Glädjen att få träffa någon som man redan känner från tidigare alltså! 

Det var som sagt en riktigt varm dag och det var alldeles lagom med aktiviteter för oss därför. Barnen lekte i lekparken, badade i fontäner (ok, jag blötte ned mig en hel del också), låg och vilade i Hammock grove där det hade satts upp en massa hängmattor och så åt vi lite mer glass. En riktig slappardag och mitt största klagomål var nog att det inte fanns tillräckligt med skugga vid hängmattorna – eftersom det är så nyfixat har träden runt omkring inte vuxit upp tillräckligt. När det började närma sig hemfärd mörknade dock himlen och efter några åskknallar kom också regnet. Det var dock ett ganska lätt regn så vi vandrade mot färjeläget och tog båten tillbaka vid halv fem på eftermiddagen. 

Governors Island är kanske inte något turistmål för förstagångsbesökare men har man varit i NYC ett par gånger, eller man befinner sig där på en riktigt varm dag, så kan jag definitivt rekommendera att åka dit. Tyvärr kan man inte bada men att svalka av sig i fontänerna går ju bra.

Tunnelbanetjejer
Fin utsikt över södra Manhattan
Eitan hittade helt oväntat något att klättra på…
Utsikt över Frihetsgudinnan, till barnens stora förtjusning
Hängmatta med One World Trade Center i bakgrunden
Gammal militärförläggning på vars innergård det nu finns food trucks, glass och ölförsäljning
Jag fick också vara med på kort! Maken är väldigt koncentrerad på att jag ska hålla telefonen rakt.
Eitan hittade en skylt som han försökte förvilla förbipasserande stackare med

Annonser

4 thoughts on “Governors Island

 1. Vad trevligt!
  Trevligt med bilder på dig och maken också!
  Ja, herregud, jag tror aldrig jag svettats så mkt som i just NYC på sommaren. Visst, det blir väl egentligen ännu varmare hos mig, men just kombon med innerstaden, värmeavdunstingen från asfalt och hus, fukten och hettan. USCH! Det kan verkligen vara knäckande. Smart att ni drog ut till Governors Island. tror inte jag varit där. Däremot på Ellis Island, och det var SÅ intressant!! har varit vid Frihetsgudinnan förstås, men det var 26 år sen och det räcker med ett enda besök där 😉 SEN är man nöjd med den platsen sas.
  Ha det så gott!!

  1. Ja, ibland slår jag till med en selfie, fast jag föredrar att vara på andra sidan linsen..
   Governors Island har bara varit öppet för allmänheten senaste 10 åren kanske så det är ju ganska nytt. Men det var fint. Våra kompisar berättade att de hade varit i Frihetsgudinnan med en släkting och det var bara trångt och klaustrofobiskt. GI var mycket trevligare.

 2. Perfekt för barnfailjaktiviteter och utsikten är ju sâ himla cool (ni mâste jobba mer pâ era selfies, jag vill se mer trutande munnar och konstiga vinklingar pâ huvudet)

  1. Ja, det var nog lite för mycket fokus på rak horisont här. Maken tyckte även att jag borde ha fått med hakan men jag föredrog skyskraporna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s