Race Point Beach, Cape Cod

För snart en månad sedan var ju min bror med familj här och på programmet stod bland annat en minisemester på Cape Cod. Det tar ca 2 timmar att köra till Cape Cod från Boston (såvida man inte åker på fredag eftermiddag – då kan det ta dubbelt så lång tid). Eftersom väderrapporten inte såg så lovande ut för vår helg så bestämde vi att börja med att åka till Race Point Beach allra längst ut på ”armen” som är Cape Cod.

IMG_4730
Sagamore Bridge – här går köerna långa på fredagseftermiddagarna. När du passerat bron är du på Cape Cod
USA_Mass_Cape_Cod_location_map
Ser ni hur Cape Cod ser ut som någon som spänner armmusklerna? Högst uppe på handryggen ligger Race Point Beach

Race Point är en väldigt vacker strand, som ligger i ett naturreservat – det är förresten de flesta av Cape Cods östra stränder, John F. Kennedy utnämnde det redan 1961. Tyvärr  är det ganska starka strömmar och blir snabbt djupt så någon vidare strand för barn var det inte. Inte blev det bättre av att man fick informationslappar om vithajar när man betalade för parkeringen… Bara två veckor tidigare sågs en vithaj attackera en säl några meter från stranden. Jag kan lova att jag inte släppte barnen med blicken en sekund de gånger de var i vattnet!

IMG_4733
Ser ni den lila flaggan? Det är en haj på den…

Bygga sandslott och gå på långa promenader längs stranden gick dock alldeles utmärkt. Vädret var underligt, det låg en tät dimma över vattnet men solen lyckades tränga sig igenom för det mesta.

IMG_4744
Samarbete mellan kusinerna
IMG_4749
Vissa har inte fattat att promenera betyder att man går…

IMG_4751

 

IMG_4754
Vi hittade hajägg. Vi är nästan helt säkra. 

IMG_4755

IMG_4757

Annons

4 reaktioner till “Race Point Beach, Cape Cod

 1. Jag har bara varit på Cape Cod en enda ggn. Men jag ÄLSKADE det. Åh vad jag tyckte om det. Det är verkligen min tekopp.
  Åt den godaste clam chowder jag ngnsin ätit där. Vattnet vr iskallt, fastän det var i augusti. Tycket jättemkt om Provincetown, och ännu mer om Chatham.
  Skulle så gärna åka tillbaka, men det tar nästan 11 h härifrån. OBX ligger närmare till hands, som du vet. men CC, hoppas jag återkommer dit ngn ggn.
  Hajar ja, det var ju just där på CC som filmen Hajen utspelade sig, hehe. Jo, jag är också rädd för hajar då i är vid havet. Man vet aldrig…
  USCH!!

  1. OBX och CC har ju mycket gemensamt, det finns mycket tradition och små mysiga ställen och inte bara jättehotell. Och båda har sin fair share av hajar… När min bror med familj var där i somras var det plötsligt någon som skrek ”haj” från stranden när de badade. Nu var det dock mitt i Shark Week så hon som hade skrikit erkände att hon kanske var ovanligt benägen att se hajar! 🙂

 2. Jag som befinner mig på gott avstånd och har en något oceanografiskt intresserad avkomma tycker bara att allt låter helt urmäktigt. Hajägg! Jag tror att jag smäller av.

  1. Jag är säker på att Olof hade kunnat säga direkt vad det var för ägg men vi mindre kunniga nöjde oss med en snabb googling och bestämde oss för att det absolut var hajägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s