8-årskalas

Igår fyllde Ella åtta år. Det ville hon att vi skulle fira med ett kalas. Problemet när man fyller år mitt i sommaren är dock att det är så många kompisar bortresta, extra kännbart när man inte har så många än. De tre som hon bjöd in från skolan var bortresta. Av de två som hon bjöd in från camp så hörde den ena aldrig av sig och den andra kunde inte (men hon var här idag så det var ok ändå). Men ett par andra kompisar var här och så alla grannbarn så klart.

Eftersom det var så varmt hade jag avsagt mig allt bakande och köpte tårta, muffins och kakor. Så himla skönt. Vi hade planerat lite tävlingar och aktiviteter men i slutändan räckte det med arts&crafts (Ellas önskemål), de vanliga lekarna som de brukar leka och så piñatan. Våra mexikanska grannar frågade några dagar innan om de fick göra en och det ville vi ju så klart.

Utöver den svensk-israeliska värdfamiljen och de mexikanska grannarna så var även de japanska och de kinesiska grannarna med. Och så lite amerikaner så klart. Det känns så kul att barnen (och vi) får en sån kulturell blandning. Engelskan flyter på bra för båda barnen nu. Eitan har ju använt sig av engelska från första dagen medan Ella varit försiktig och inte velat säga något så länge som hon inte varit helt säker på att det hon säger är rätt. Men nu under sommarlägret verkar det har släppt. Lite mindre grupp och en hel del som försöker med några ord på hebreiska här och där har gjort susen. Däremot vill hon absolut inte läsa på engelska, där är det hebreiska som gäller, eller möjligtvis svenska i nödfall. Jaja, det lär väl ändras det också.

IMG_5557
Vem bryr sig om hembakat när vi har sånt här att välja mellan?
IMG_5558
Svåra val…
IMG_5559
Pinata i form av en present och lite goodiebags
IMG_5563
Vi höll till på vår innergård…
IMG_5564
…där det hade dekorerats för födelsedagen.
IMG_5582
Pinatan var svår att få hål på så de höll på ett tag.
IMG_5602
Men till slut fick de lön för mödan.
IMG_5609
Ella fick en vansinnigt tjusig tårta.
IMG_5614
Vår kinesiska granne kom ut med nylagade dumplings. 
Annonser

6 thoughts on “8-årskalas

 1. GRATTIS till Ella, hon fick ju en mycket fin födelsedag i slutändan. Ni verkar bo i ett trevligt omrâde:) Min B fyller 16 i slutet av mânaden och vill inte alls fira med oss, utan med ett sleepover party i vârt us, och vi mâste ut……

  1. Ja, hon tyckte att vi hade köpt för få och för små presenter dock. Otacksamma unge… 😛 Ja, det är faktiskt ett himla trevligt ställe – fördelen med barn också att de så naturligt börjar leka med varandra och på så sätt lär man känna deras föräldrar också.
   Ja, när man fyller 16 så är väl att hänga med föräldrarna inte så högprioriterat. Ni får ställa upp ett tält i trädgården och sitta där med kikare och kolla på hur festen förlöper! 🙂

 2. Grattis Ella!! Det blev en bra dag för henne. Men jag vet, inte lätt att fylla år mitt i sommaren när alla är bortresta.
  Klokt att du inte ställde dig att baka etc.

  1. Tack! Jag tror att hon nog var ganska nöjd trots att det var få som kunde komma. Hon har redan haft två av kompisarna som inte kunde komma hos oss, en på söndagen och en igår! Och baka kändes så fel. Hade först tänkt göra både tårta och kanelbullar men är gald att jag inte gjorde det. Tårtan jag köpte var både superfin och god och Ella var jättenöjd med den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s