Skolstarten närmar sig, SWEA och Vermont

Sommarlovet sjunger på sista versen. Nästa torsdag börjar vardagen igen. Igår var det öppet hus på skolan. Nya, tillfälliga skolan. Originalskolan ska renoveras för att få plats med alla elever. Det kommer att bli en jätteskola, få plats med 1000 elever. Tills nu har det varit 850 elever uppdelat på två olika byggnader. Den tillfälliga byggnaden är ett omgjort serviceboende i åtta våningar – en våning per årskurs (K-4) och tre våningar för gemensamhetsutrymmen som bibliotek och musiksal bl a. Klassrummen var ljusa och fina med gott om toaletter (omgjorda sovrum…). Vi fick även träffa Eitans fröken, Mrs Z, eftersom vi inte kommer att kunna vara med på deras ”meet and greet” på tisdag.

Vi har även ägnat oss åt back-to-school shopping. Tog med barnen och shoppinglistorna till Target och fyllde upp förråden med kritor, pennvässare och vattenflaskor bl a. Lite roligt när det kom en kvinna runt hörnet och glatt utropade ”alltid lika kul att höra svenska i USA”. Visade sig vara en svenska som jobbade på ett av sjukhusen i närheten.

Igår kväll var jag på knytkalas med SWEA Boston. SWEA är en sån där förening för utlandssvenskor som jag alltid förknippat med gamla tanter men det visade sig att jag hade fel. Eller, det fanns tanter där (och inget fel på det) men det fanns en hel del yngre också. Eller så kanske det är jag som hamnat i tantfacket och tycker att vi alla är tjejer… Vi höll till på en fantastisk takterass i Beacon Hill, en sån skulle man ha. Insåg att jag måste skaffa ljusslingor till vår lilla uteplats.

Imorgon är sista dagen som jag är själv med barnen. På söndag åker vi iväg till Vermont på ministemester. Makens chef har hyrt ett hus vid en sjö för hela labbet från söndag till onsdag så vi ska njuta till max av sommarlovets sista dagar.

Annons

8 reaktioner till “Skolstarten närmar sig, SWEA och Vermont

 1. Här börjar Svenska Skolan på onsdag, idag köpte jag några blyertspennor och sudd. Måste kolla lite närmare på vad som verkligen behövs. Ja, förutom mer kläder för han har väl vuxit en bit igen och det var rätt håliga shorts han hade såg jag…

  SWEA ska visst vara bra för svenska kvinnor i alla åldrar. De finns i Marbella, vet jag.

  1. Men just ja, borde kanske ta tag i det där med svenska skolan. Det skulle vara kul att ha dem där men lite krångel eftersom vi itne har en bil. Kanske får vänta en termin till.
   Jag passade på att handla kläder till barnen på 4th of July-rean. Jag gillar att det verkligen är rea här – typ 30% rabatt på halva priset!
   I Boston hade SWEA en projektgrupp som gjorde en drive för att fånga upp yngre medlemmar. Nu har de några olika grupper – en för småbarnsmammor, en för yrkesarbetande med föreläsningar och studiebesök och en allmän med restaurangbesök etc. Jag tycker det låter jättetrevligt, känner att jag behöver lite mer svenska i mitt liv.

   1. Haha, jag behöver mindre!

    Skämt å sido, vi har väl fastnat lite i den svenska enklaven här, det som vi sa att vi absolut inte skulle! Det får väl bli kommande 12-månadersprojektet nu när vi startar vårt tredje år här.

    1. Men det är ju lätt att det blir så, det är ju praktiskt att kunna få hjälp av folk som är/har varit i samma situation, som man förstår till 100% och som det är lätt att relatera till. Ju längre man är på ett ställe, desto mindre blir ju behovet. Jag har ju fastnat lite bland israelerna istället.

 2. Vermont lâter underbart! Och lika underbart är det med skolstarten. Jag har en veckas semester och tänker njuta till fullo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s