Skolstart och flyttdag

Igår började så skolan. Ella hade en riktigt dålig uppladdning då hon lyckades trilla med en scooter (kickbike?) och skrapade upp halva ansiktet. Genom tårarna, med blodet droppande, skrek hon att hon inte skulle gå till skolan. Det var med väldigt hängande (och bortvänt) ansikte som hon gick till skolan bara för att komma ut nöjd och glad i slutet av dagen. Hon vet hur man skapar drama den tjejen.

Eitan var superpeppad och berättade hur han nu skulle lyssna och göra allt man bad honom om, för så gör man när man går i första klass. Det hade hållit i sig till strax efter lunch då han tyckte att det var dags att gå hem och inte hade den minsta lust att sitta lugn i sitt klassrum. Så när jag kom för att hämta upp honom kom han inte ut med alla andra barn utan jag fick gå och hämta honom i ett annat rum dit han hade fått gå efter att ha fått sprungit upp och ner för trapporna ett tag. Eitan var dock jättenöjd och deklarerade stolt för mig att han hade räknat ända till 200. På engelska. Och så sa han ”I have a lot of energy”. På något sätt känns det som att det kan ha plockats upp från något som en lärare sagt… 😀 Ja, min sexåring har väldigt mycket energi och jag fattar att efter ett helt sommarlov där mycket tid ägnats åt att springa/klättra/cykla/simma så är det inte helt lätt att hålla koncentrationen hela dagen. Vi får se hur det går idag. Måste kolla upp vilka dagar han har gymnastik och vilka dagar de går till parken så att jag kan ta ut honom för att springa löst de andra dagarna.

IMG_6034
Så här peppad av Eitan! Jag fick ta en bild av Ella men under inga omständigheter visa den för någon annan.
IMG_6048
Eitan och hans fröken medan han fortfarande var i tron att förstaklassare gör allt som man ber dem om!

Utöver skolstart var det dessutom flyttdag för stora delar av Boston igår. En stor majoritet av alla hyreskontrakt i Boston-området gäller från 1 Sep till 31 Aug. Detta beror naturligtvis på det stora antalet universitetsstudenter som bor här och som börjar terminen i September. Dagarna runt 1 September går allmänt under namnet ”Allston Christmas” – pga av alla möbler och inventarier som lämnas på trottoarerna i studenttäta områden. Allston är ett av de populäraste ställena att bo i för studenter som bor ”off-campus” och igår var det kaos! Bara på den lilla del av min gata som jag ser från fönstret såg jag 8 flyttbilar igår, och då är det inte ens i Allston. Jag tog med mig barnen och promenerade ned till Allston (ca 5-10 mins gångväg) och det var hysteriskt. Bilköer pga alla flyttbilar som stod dubbelparkerade på vissa håll. Inte så mycket möbler på trottoarerna men vi gick inte särskilt långt in i området. Och utanför mataffären som var vårt egentliga mål stod tomteklädda anställda och delade ut frukt och juice till förbipasserande. Som vanligt var det någon flyttbil som fastnat under en av broarna på Storrow Drive som är en vältrafikerade led genom stan. Nu är de flesta förhoppningsvis på plats och vi kan dra igång höstterminen!

IMG_6050

IMG_6053
I den här, ganska stora, korsningen räknade jag till sammanlagt 19 flyttbilar och 2 poliser som dirigerade den minst sagt kaotiska trafiken!

 

Annons

2 reaktioner till “Skolstart och flyttdag

  1. ”Eitan och hans fröken medan han fortfarande var i tron att förstaklassare gör allt som man ber dem om!”

    Jag skulle vilja ändra den meningen till att ”Eitan och hans fröken medan hon fortfarande var i tron att förstaklassare gör allt som man ber dem om!”

    Sonen tycker att det är väldigt pratigt i klassen (kommer ifrån en av dem som brukar babbla). Jag förutsätter att det är första veckan-syndromet och att alla kollar in läget, att nästa vecka lugnar det ned sig.

    1. Haha, hon har dock några år som lärare bakom sig så hon är nog inte så lättlurad! 🙂 Jag kan verkligen förstå att det är svårt att anpassa sig de första dagarna efter ett långt sommarlov, det blir nog bättre när de blir varma i kläderna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s