North End

I söndags tyckte jag att det var dags att besöka North End, Bostons ”Little Italy”. North End är Bostons äldsta bostadsområde, sedan 1630-talet har människor bott här.  På 1930-talet var 99.9% av North Ends befolkning av italienskt ursprung men har sedan dess sjunkit till ca 30%. Vill man äta italiensk mat är det här ett säkert ställe och på helgerna är köerna långa utanför Mike’s och Modern Pastry när turister (Mike’s) och locals (Modern) vill köpa cannoli. Vi snikade lite med våra matsäcksmackor som vi intog i en park vid vattnet men slog till på varsin gelato på vägen hem.

North End är definitivt värt ett besök enligt mig. Det doftar ljuvligt från restaurangerna och menyerna får det att vattnas i munnen. Kommer att komma tillbaka för en middag med maken när vi har barnvakt någon gång! Och cannolin tänker jag också testa, men inte  på en söndag när köerna går längs hela kvarteret. För historieintresserade finns det massor av saker att se men det går precis lika bra att bara strosa runt och titta på husen och dricka en espresso.

img_6065

img_6066

img_6068

img_6071

img_6074
Paul Reveres hus är Bostons äldsta, byggdes 1680.
img_6081
The Freedom Trail är en gångväg genom den amerikanska revolutionen och Boston och den går så klart förbi Paul Revers hus och vidare genom North End.. 
img_6112
Här har vi Skinny House, Bostons smalaste hus. 

img_6123

img_6131
All Saints Way, en privat hyllning till alla helgon.

img_6140

img_6146

 

Annons

5 reaktioner till “North End

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s