MIT Museum

De senaste två helgerna har gått väldigt mycket åt att försöka att hålla oss borta från hemmet medan Y har jobbat på bidragsansökningar till jobbet. Som jag nämnt tidigare så är det ju ingen jättekonst att hitta på saker att göra på helgerna i Boston-området så vi har inte direkt lidit. Igår var det sista söndagen i månaden och då är det gratis inträde på MIT’s museum så vi passade på att åka dit. MIT, Massachusetts Institute of Technology, räknas som ett av världens främsta universitet och muséet består av utställningar och saker som skapats på och i samarbete med MIT. Muséet är inte särskilt stort men packat med mycket spännande saker.

img_6416

img_6414

Det första ställe vi hamnade på var the Idea-hub, en ”verkstad” för barn där de får jobba med olika teman. Igår var temat ”kedjereaktioner” och det byggdes kulbanor, katapulter och annat skoj. Idea-hub är gjort för barn från 12 år och uppåt men han som var ansvarig sa att han alltid brukar försöka ha aktiviteter som passar barn från 6 år också. Det var en himla tur att de stängde en timme innan resten av muséet annars hade mina barn inte sett något annat. Fast man ska väl inte klaga på att ens barn har roligt.

img_6433

En utställningsdel handlade om robotar. Eitan passade på att se en film om detta med Alan Alda som berättare.

img_6438

Ella spanade in Kismet, en robot som känner igen och simulerar känslor.

img_6439

Eitan ritade en egen robot. En pennvässarrobot.

img_6426

Den här robotarmen var en del av utställningen för olika studentprojekt.
img_6441

Efter att vi sett en utställning om hologram (förbjudet att fota där) och en annan om fotografi inom vetenskap (där jag glömde bort att fota) tog vi trappan ned till museishoppen. Finns det något bättre? Den här var full av skojiga och spännande saker om man gillar robotar, celler, universum och vetenskap i stort.

img_6407

img_6447

Muséet är öppet dagligen (med några få undantag), och är gratis sista söndagen i månaden. Idea Hub är öppet på helgerna. Det är inget stort ställe så räkna med 2-3 timmar. Det finns ingen restaurang i muséet men det finns massor av restauranger och fik i närheten.

Annons

6 reaktioner till “MIT Museum

 1. Vilket roligt ställe! Lite som Tom Tits i Södertälje som jag verkligen kan rekommendera (särskilt deras otroliga lunchbuffé – äsch nu blev jag hungrig igen!). Och ni har också sett Tesla, ser jag. Vi var ju på Teslamuseet i Belgrad i somras.

  1. Egentligen är det bara ett litet ställe för barn men resten av utställningarna var rätt barnvänliga också med mycket knappar att trycka på osv… Och jag tänkte faktiskt på dig när jag såg alla Tesla-saker!

 2. Förstår att det ALLTID finns saker att hitta på i Boston. Älskar den stan!!
  OCH MIT, visste inte att de har ett museum! KUL. Att dina barn älskade det är givet.
  Kul att vara tillbaka på din blogg igen!

  1. Jag är så glad över att bo här, delar helt dina känslor om Boston! Harvard har tre museum så MIT kan ju inte vara utan. 🙂 Kul att ha dig tillbaka!!

 3. Så kul det ser ut! Dina inlägg får mig vilja besöka Boston!!!
  Häftigt med de stora amerikanska universiteten och få en inblick i allt de gör…
  Känns som jag hör MIT hela tiden just nu i olika TED talk och böcker…

  1. Vad kul att du känner så, jag har varit lite orolig över att bloggen mer blivit en turistguide än vardagsbetraktelser men vi är ju fortfarande i upptäcksfasen här. Boston är verkligen värt ett besök i mina ögon, jag är så himla nöjd över att vi flyttade hit! MIT är väldigt framgångsrikt och eftersom de håller på med samtida/framtida ämnen så hör man ju mycket om dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s