Orange is the new…

Oktober i USA är väldigt orange. Inte bara löven som skiftar färg. Nä, just nu verkar allt handla om pumpor och Halloween. Jag drack min första Pumpkin Spice Latte för några dagar sedan. Hade hört så mycket om det och antingen lär man hata eller älska den. Min reaktion var att det var sött och gott men något alternativ till ”riktigt” kaffe var det inte.

Pumporna har också tagit plats utanför entréerna i grannskapet. Vi har 3 minipumpor utanför vår dörr men längre än så har vi inte kommit. Jag har börjat spana efter lite gula/orange/röda växter att sätta ut på vår bakgård efter att ha rensat bort vissnade solrosor och majs i veckan. Ett par krysantemum i krukor och en stor pumpa känns lockande. Vi får väl se.

Men det riktiga pumpfesten utspelar sig inne på Trader Joe’s. Över en natt hade affären fyllts av ”all things pumpkin”. Jag hade ingen aning om att man kunde ha pumpasmak på så många produkter. Min favorit? Måste vara pumpakärnor med pumpasmak…

Annonser

2 thoughts on “Orange is the new…

 1. Ja, hösten är verkligen pumpornas välsignade tid, och pumpasmakens. Jag gillar det, gillar pumpkin pie, PSL och det mesta som har med pumpor att göra 🙂
  Men visst är det PÅTAGLIGT hur pumpaälskande det är här, oh yes.
  Gillar det. Älskar hösten i det här landet.
  När du tar PSL be att de tar det lite lugnt med pumpasirapen i kaffet, då blir det godare. För ja, den kan LÄTT bli för sött, den däringa PSL:en.
  Har bara druckit en enda iår. Gillar inte julsmakerna som kommer sen direkt heller, utan fortsätter med psl tills den försvinner. OCH sen blir det vanilla latte igen 🙂
  Pumpkin spiced pumpkin seeds är verkligen KUL!
  När du karvar pumpor sen, närmare Hallween, kan du spara kärnorna och rosta dem i ugnen. Blir så gott, fast jag brukar förstås salta dem då, inte ta pumpkin spice, hihi!!
  Ha en fin helg!

  1. Jag tycker att det är jättefint nu, det börjar komma upp höstdekorationer vid många entréer och pumporna lyser verkligen upp. Vi tänkte åka och plocka äpplen och en pumpa eller två på onsdag eftersom skolorna är lediga då. De flesta saker med pumpa som jag smakat är helt ok men det är nog mest med mitt kaffe som jag är konservativ – det ska vara kaffe med mjölk och möjligtvis en extra shot med espresso! Pumpafrön är jättegott, brukar ha det i bröd och muesli.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s