In honor of Mike Pence…

En av de bästa TV-showerna måste ju vara Last Week Tonight med John Oliver. Verkligen  en ögonöppnare i många ämnen, i så många fall. Det är ju ingen hemlighet att John Oliver är en Trump-motståndare så det är så klart lättare att uppskatta honom när man själv står på samma sida. Igår var det dags för honom att diskutera vad som händer nu, nu när Trump blivit vald… Och det låter kanske konstigt men i slutet av avsnitten grät jag. Egentligen inte så mycket över Trump utan väldigt mycket pga de människor som han kommer att omge sig med och deras åsikter. Som Mike Pence t ex. Som jobbat hårt för att dra in kvinnors rättigheter, LGBTQ-rättigheter och vad som känns för rättigheter för alla som inte är vita, evangeliska kristna män.

 

John Oliver säger i programmet att det räcker inte med att vi delar filmer på internet (som det här klippet t ex) eller har på oss en säkerhetsnål för att visa solidaritet, vi måste faktiskt göra något riktigt. Så jag bestämde mig för att donera pengar till Planned Parenthood, en organisation som Trump har sagt ska ”avfinansieras” för att de bl a utför aborter och hjälper till med preventivmedel… Det visade sig att jag inte var ensam om den tanken men att många som gör det donerar i Mike Pences ”ära”. Varje gång någon gör det sänds nämligen ett certifikat till Mike Pences kontor och ja, det är lite fjantigt av mig kanske men det kändes som en liten protest.

img_7367

Annons

6 reaktioner till “In honor of Mike Pence…

  1. Jag tror Mike och många andra behöver känna att de har stöd så vilken fin gest.
    Jag tycker också John oliver är så bra – mitt i prick liksom!

  2. Planned Parenthood, International PP, och Washington DC PP
    har fått mina pengar i åratal; inte säker på det där ”in memory of”,
    but – to each his/her own.

    1. Så bra av dig, Planned Parenthood behövs verkligen! Nä, den där ”in honor of..” är ju lite småaktigt av mig men när jag såg att det hade blivit lite av en trend tyckte jag att det var kul att haka på. Vi får väl hoppas att hans administration återvinner alla certifikat de får iaf!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s