Böcker jag läste 2016

Efter en liten bloggpaus över jul och nyår är jag tillbaka. Har precis läst lite listor i över de bästa böckerna 2016 och kollat in vilka jag vill läsa under 2017. Jag älskar verkligen listor när det kommer till böcker. Jag har t ex skrivit ned varenda bok jag läst sedan 2008 och på senare år även gett dem betyg från 1 till 5. Böckerna är färgkodade enligt språk och under 2016 läste jag bara en bok på svenska, dessutom blev det premiär för att läsa en svensk författare på engelska. Min filosofi är annars att läsa svenska författare på svenska, en bok på franska och allt annat på engelska. 2016 blev det dock ingen bok på franska för mig, jag brukar annars ta någon hyfsat lättläst deckare på franska, typ George Simenon.

I år har jag läst 22 böcker, många har jag plockat direkt på tips från podcasten ”Mellan raderna” med Karin Jihde och Peppe Öhman (podcasttips!). Följ på instagram också när ni ändå är igång! De allra flesta böckerna var 4:or, bara några var 3 och lägre. En bok orkade jag inte slutföra, Malcolm X-boken av Alex Haley som jag släpat med mig från Sverige via Israel och till slut i Januari, innan flytt och efter att ha läst ca halva boken bara insåg att den inte var värd min tid.

Bäst i år var Anthony Doerrs ”All the light we cannot see”, följt av ”The girl on the train”, The Girls”, ”My Brilliant Friend” och ”Eligible”. Vackrast språk var helt klart ”The Buddha in the Attic” och konstigast var ”The strange library”.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vilka var era bästa böcker? Vad ska jag läsa i år?

Annons

4 reaktioner till “Böcker jag läste 2016

 1. Vet inte hur många jag har läst, jag försöker ju att klara av i alla fall av en del i min lista med alla klassiker. Har läst en del av dem, många återstår.

  Men just nu njuter jag av barndomens böcker. Och är åter där när jag släpper allt och bara läser. Och läser. Att fastna helt i och bli totalt uppslukad av en bok är bland det bästa som finns!

  1. Som sagt, jag är listoman när det kommer till böcker. Min plan för i år är att försöka läsa mer icke-anglikanska författare, och några fackböcker. Vilka barndomsböcker läser du? Finns en del som jag skulle vilja läsa om men som jag inte vågar, rädd att förstöra bra minnen av…

   1. Det var det där med ickeanglikanska… 🙂
    Just nu läser jag för första gången Susan Cooper The Dark is Rising på engelska, har bara läst den på svenska förut en så där fyra-fem gånger. Och det är en julbok som heter duga, det! Har hittat dem alla fem till min älskade eläsare, så himla smidigt.

    1. Fantasy är inte riktigt min grej så de böckerna har jag aldrig läst. Men jag har lovat maken att läsa en bok som han väljer och då finns det god chans för fantasy, eller varför inte sci-fi…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s