On eller off

Jag är en klar periodare när det kommer till mitt bloggande. Ibland flyter det på, skriver ett par, tre inlägg i veckan och sedan kommer det perioder när jag med knapp nöd får ihop ett inlägg på två veckor. De senaste veckorna har  varit intensiva med snow days, sjukdom, Februarilov och bortrest make delar av tiden. Även om jag verkligen älskar att skriva och saknar det när jag inte gör det så är det ändå bloggen som får stryka på foten för det mesta. För när det händer mycket går jag offline. Lagar mat och läser böcker. Fokuserar på familjen. Det är väl så det ska vara, hade varit konstigt om jag suttit och bloggat när ett febrigt barn vill att jag ska ligga i soffan under en filt och läsa för dem.

De sociala medier som jag använder är främst bloggar och Instagram. Facebook använder jag nästan aldrig för att lägga upp något personligt utan mest för att gratulera bekanta på födelsedagar. Är också med i en grupp på Facebook med svenska mammor som bor utomlands/har barn med män från ett annat land/har bott utomlands som lärt känna varandra via bloggar och Instagram där det periodvis diskuteras flitigt om allt från middagsmat till husköp och politik men då är det en stängd grupp som är mer ett diskussionsforum. På helgerna är jag nästan aldrig online förutom Instagram. Det är inget medvetet val utan har bara blivit så.

Ibland kan jag tycka att det är lite konstigt att jag bloggar. Jag är trots allt en rätt asocial och introvert person som inte vill använda Facebook för att jag har för många bekanta där som jag inte tycker behöver få reda på något om mitt liv. Samtidigt kan man gå in här och läsa fritt om min vardag och min familj. Men jag tänker att om man är här och läser så har man ju trots allt gjort en liten ansträngning för att man vill läsa och får det inte påkastad i en FB-feed.  Och det fina med bloggar är ju att man inte behöver känna varandra för att läsa utan istället läser man och lär känna varandra på så sätt. Skriver man dessutom så sällan som jag har man inga horder av läsare så det känns ändå väldigt privat, de flesta läsare ger sig ju till känna då och då och det är alltid trevligt. Hur använder ni som läser här er av sociala medier? Är ni aktiva på Facebook? Har ni rutiner för ert bloggande? Eller gömmer ni er bakom alias och trollar i kvällstidningarnas kommentarsfält? 🙂

 

Annons

8 reaktioner till “On eller off

 1. Har inget FB, Instagram eller Twitter . Har detta och Pinterest, typ. Och det är precis för de orsaker som du anger, är inte intresserad av att dela med mig mer än det jag gör. En balansgång som är svår emellanåt förman vill ha en personlig blogg men inte intim.

  Och visst är det så att familjen måste gå före! Jag läser när det kommer inlägg i från dig, ser dem i min lista. Så skriv när du kan, önskar, vill och har lust.

  1. Precis, personligt med inte för mycket. Och så ta hänsyn till andra människor i ens närhet så att man inte hänger ut dem ofrivilligt. Instagram gillar jag massor, dels för att jag gillar att fotografera och så känns det så enkelt att kunna dela med sig av en liten vardagsglimt med ett par enkla tryck. Men också för att jag tycker att jag har mer koll på vilka som ser mina bilder där.
   Jag har också en blogglista där jag ser alla nya inlägg från de jag följer fast där är jag också offline i perioder och så går jag in och läser ikapp då och då.

 2. Min tanke är att publicera ett inlägg per vecka på bloggen men jag har svårt att få tid till det… eller jag prioriterar annat som att sova he he. På instagram är tanken en bild per dag och eftersom jag tar väldigt mycket foton (för att jag älskar minnas!) så brukar det bli så…
  Jag är aktiv på pinterest och pinnar några bilder varje dag men då bara genom att kolla igenom mitt flöde (följer många gamla kollegor och runt 900 st) så finns alltid nått intressant. Pinterest för mig är mitt professionella jag, där har jag 35 000 följare och där visar jag upp mig inför framtida jobbsökandet.
  På FB skriver jag nästan aldrig nått privat men länkar till artiklar jag finner intressanta och länkar instagrambilder ibland… och så är ju jag med i FB gruppen!

  Jag tror absolut på att vara mer offline och inte försöka vara aktiv överallt samtidigt.

  1. Att sova tycker jag låter som en utmärkt prio! 🙂 Pinterest använder jag främst för recept, hade en period för några år sedan när jag använde det mer men nu är det min kompanjon i köket. Det fungerar ju inte att vara med överallt, iaf inte om man inte är heltidsbloggare typ. Jag gillar FB-gruppen – väldigt personligt trots att jag iaf aldrig träffat någon i gruppen på riktigt.

 3. Av de sociala medier jag har är det bloggen som tar mest tid. Men det är också bloggen som är roligast. Utan tvekan. Det tar dock tid att skriva mina inlägg, lägger ner en del tid på dem. Jag är glad att jag slopat måndagarna, så nu blir det fyra dagar i veckan. Känns bra. Instagram tycker jag är jättekul, kravlöst. Jag lägger en bild om dagen där. FB är nog det jag tycker sämst om. Är inte så aktiv där. Är med i samma grupp som du där, även om jag lyckats ro mitt barn i hamn vad gäller tvåspråkighet. MEN jag tycker den gruppen sköts bra av samtliga admins. Folk är allmänt trevliga där också. Är med i flera grupper för svenskar i US, men ngra av de grupperna är väldigt jobbiga att tas med (finns mkt sverigehat och stor trångsynthet bland utlandssvenskar ska jag säga. Har så svårt för det). Pinterest fattar jag absolut inte vitsen med. Har inte Twitter heller, och inte heller snapchat.

  1. Blogga tar tid, speciellt om man vill ha lite genomtänkta inlägg. Och du är ju så bra på att kommentera och svara på kommentarer och det tar ju också tid. Ja, SMUL gillar jag men alla Svenskar i USA, Utlandssvenskar etc är ofta väldigt negativa. Jag förstår verkligen inte varför de känner sådana behov av att racka ner på allt svenskt om de ändå inte bor där. FB-gruppen jag pratade om är en liten sluten grupp på ca 10 personer och där är det mest konstruktiva diskussioner. Pinterest har blivit min receptbok, det är lätt att spara de recept jag använder ofta och jag använder det för att få lite inspiration när jag planerar veckomenyerna. Jag tror att människor som ägnar tid åt pysslande och DIY använder Pinterest mycket för idéer etc.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s