Semlor och slut på gräsänkandet

Igår insåg jag att Fettisdagen (finns det någon som läser det som fet-tisdagen och inte fettis-dagen??) stod på tur så imorse efter att ha lämnat barnen travade jag iväg till en affär en bit bort för att köpa mandelmassa. Det är alltid kul att få fira små svenska traditioner så att baka semlor känns som en given sak att göra. Gick över med ett fat vardera till våra israeliska och mexikanska grannar – för det så vi gör det här… Den israeliska grannen blev alldeles till sig eftersom hon precis hade läst om Mardi Gras-traditioner runt om i världen och funderade på om hon borde hinta till mig om den svenska traditionen!

img_8510

Har sparat fyra bullar till imorgon, maken kommer äntligen hem imorgon bitti och ville så klart ha en semla också. Han har varit på konferens i Salt Lake City i en vecka och avslutat med två dagars ”workshops” (läs: skidåkning) i Snowbird, UT. Fruktansvärt dubbla känslor när han skickat mig bilder därifrån – å ena sidan förtjänar han det verkligen, han har jobbat stenhårt det här året, å andra sidan känner jag att det är djupt orättvist att inte jag får åka. Svårt när den där skidåkningsglädjen har vaknat igen. Men det finns iaf inga dubbla känslor över att han kommer hem imorgon, det längtar hela familjen efter! Jag ser lite extra fram emot att få sova bättre, jag somnar vanligtvis på två minuter och sover som en stock men när jag är själv har jag legat och vridit och vänt på mig till 2-3 på natten innan jag somnat.

Annons

4 reaktioner till “Semlor och slut på gräsänkandet

 1. Sådär ja! Fiiiina semlor! Själv tror jag att jag ska fixa några i dag och lämna över till vår svenske granne när jag lämnar tillbaka gästsängen vi lånade.

  Och visst är det skönt när ordningen återställs.

  1. Ja, kunde inte hålla mig från skrytandet. 🙂 Klart att du ska ge grannen semlor, för en svensk betyder det ju lite extra!

 2. Jättefina. Jag gjorde också en semla på fettisdagen. Lustigt, det var nog nu först (tidigare i veckan) som jag läste att folk fick det till fettis-dagen. Har aldrig tänkt i de banorna förrän nu. Men det är ju rätt komiskt. Undrar om det är ngn som uttalar det så? Ännu mer komiskt.
  Gott är det iallafall, så otroligt GOTT.
  Men fettis blir man ju onekligen.
  🙂

  1. Är det sant? Iag säger alltid Fettis-dagen om jag inte tänker mig för! 😉 Igår tog grädden slut mitt i tillverkningen av andra omgången så jag tog en med bara mandelmassa och det var riktigt bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s