Jag har fått jobb!

För två veckor sedan fick jag ett meddelande på LinkedIn – ett svenskt företag som sökte personal i Boston, skulle jag vara intresserad av någon av positionerna kanske? Jag och den svenska chefen hade en gemensam kontakt så troligtvis hoppade mitt namn upp högt pga det när han sökte efter analytiker i Boston. Företaget är svenskt och sysslar med varumärkesskydd på nätet, något jag inte jobbat direkt med men nosat lite på i utkanterna när jag jobbade på eBay. Vi bokade in en Skypeintervju veckan efter, jag ville höra mer om företaget, jobbet och branschen och de ville så klart kolla in vem jag är.

Intervjuer är alltid en nervpärs men jag kände mig kolugn – de hade ju hört av sig till mig så jag kände att jag hade ett bra utgångsläge. Som om inte det var tillräckligt så skulle jag prata med en svensk, på svenska! Vad kan gå fel liksom?? På måndagen insåg jag att jag kanske måste vara lite förberedd så jag googlade (på svenska) anställningsintervjufrågor… Man kanske frågar saker i Sverige nuförtiden som jag inte känner till, jag har inte haft en intervju på svenska på säkert 15 år.

Intervjun gick bra, personerna jag pratade med kändes genuint trevliga och vettiga. Dagen efter hade jag ett möte på Bostonkontoret, de öppnade här för ett halvår sedan och om jag skulle bli den tredje anställda i Nordamerika så var det viktigt att känna att kemin stämde. Även det kändes bra och efter några fler Skypesamtal med Sverige skrev jag igår på kontraktet. Efter att i hela mitt arbetsliv jobbat för amerikanska företag, utanför USA, så blir det nu ett svenskt företag i USA. Jag börjar jobba redan på måndag, halvtid första veckan för att gå upp till heltid så snart jag har barnpassning på eftermiddgarna i ordning. Det känns verkligen superkul och jag ser fram emot att få börja nu!

 

Annons

19 reaktioner till “Jag har fått jobb!

 1. Ett stooort jättegrattis! Måste kännas fantastiskt!
  Bara lite synd för oss läsare att att det väl blir lite tunnsått med blogginlägg alltså!

  1. Tack, känns jättebra! Bloggen blir nog ingen större skillnad med tanke på hur dålig jag varit på att blogga på senaste tiden… Ofta blir man ju mer effektiv när man inte har så mycket tid heller. Och så slipper jag känna mig skyldig över att jag bloggar istället för att söka jobb! 🙂

  1. Tack! LinkedIn känns som att det är det enda som gäller nu för tiden, fast kanske mest för att se vem man känner som känner någon på det företag man ska söka. För att bara skicka in en ansökan verkar vara helt kört nuförtiden.

 2. GRATTIS! Jag hoppas att du kommer trivas, och att det funkar med familjen. Om du sen får tid att skriva på bloggen, blir jag jätteglad. Du är den första som fått mig vilja åka till USA! och jag är inte så ung, snarare troligen jämnårig med din mamma. Kanske därav min tvekan inför USA. Men, LYCKA TILL!

  1. Åh tack, vad glad jag blir! Jag hoppas att du kommer till skott och kommer till USA, Boston är ett jättebra alternativ – på ”rätt” sida av landet och lite lugnare än New York. Du får ju höra av dig isf!

   Vad gäller jobbet tror jag nog att jag ska trivas, och på hemmafronten brukar vi vara ganska bra på att dela på ansvaret när det behövs. Men en del logistikproblem kommer nog att dyka upp.

 3. Stort grattis till jobbet! Vad spännande! Nu kan du snart jämföra hur det är att jobba för ett svenskt företag och ett nordamerikanskt. Det vore ett kul, framtida inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s