Äntligen snöstorm!

Många svenskar gillar att fly det svenska vintervädret för varmare breddgrader. Få lite sol och värme. För mig har värme dock aldrig varit mitt element, är inte typen som gillar att ligga och steka på en strand, mig hittar man oftast i vattnet där det är lite svalare. Lite ironiskt då att jag skulle hamna i Israel i så många år. Sure, det är väldigt praktiskt att ha barn i ett land där de har shorts, t-shirt och sandaler halva året och man aldrig behöver kämpa med overaller, borttappade vantar och frusna nästippar. Så jag är tacksam att det bara är nu, när barnen själva klär på sig (om än med ett jäkla tjatande från oss), som vi bor i ett klimat med riktig vinter.

I helgen kom stormen Helena på besök till stora delar av östra USA. På morgonen var marken bar och 24 timmar senare hade nästan 20 cm snö fallit hos oss. Temperaturen låg runt -8 grader Celsius och snön föll och föll. Vi hade inga planer för helgen utan höll oss runt huset hela dagen. Barnen lekte med grannarna på gården och jag travade glatt iväg till affären för att få pulsa i snö och njuta!! Många affärer hade skyltar på sina dörrar med tidigarelagda stängningstider pga stormen. Alla som inte behövde ta sig ut höll sig hemma och gatorna fylldes av plogbilar och snöskottare istället. Hemma dracks det varm choklad, lästes böcker under filtar i soffan och ojades över hur mycket snö det var på grillen på baksidan. Tyvärr ska det regna både imorgon och i övermorgon men det lär komma mer snö framöver.

img_7885

img_7891

img_7892

 

Annons

4 reaktioner till “Äntligen snöstorm!

  1. SÅ härligt, och jag håller SÅ med dig. Att bo i evig värme är INGET för mig. Skulle inte stå ut. Antar att du tycker det är härligt att bo i Boston nu. Jag tycker det är lite för lite snö här. Ni har mer än vad vi har, vanligtvis.
    Nej, fram för riktig vinter och snö. OCH börja inte yra om vår så snart våren är slut (SÅ less på det tugget).
    Jättefina bilder.
    Härligt.
    Snö gör mig lycklig. Känner mig som ett barn. Vill bara ut i det!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s