Min man har ett alkoholproblem. Och innan ni börjar oroa er för mycket så kan jag avslöja att det inte handlar om drickande. Det handlar om tillverkning.
Det började lite oskyldigt med pitangalikör (helt ok även om jag inte är så förtjust i pitanga). Sedan kom granatäpplelikörerna – ja, han har två olika varianter i produktion för närvarande.
Så häromdagen roffade han åt sig några prickiga bananer som jag hade tänkt baka med och sa att han skulle göra bananlikör! Nu har han även införskaffat en sån där liten plastmojäng/ventil som man sätter fast på flaskan så att det ska kunna luftas som det ska.
Granatäpplelikörerna tror jag på men bananlikören kommer ju att misslyckas totalt, det är jag övertygad om. Och vem ska dricka den? Vad ska bli nästa steg i förfallet?
Limoncello! Fast det är ju gott! Och det trodde jag var det första en israel gör.
Ja, citrussäsongen börjar ju nu så det kanske jag ska tipsa om!
Kan han inte omskolas till hederligt hembränt som en annan svensk? Jäst, socker och full rulle i kopparrören!
Haha, nu är han ju fysiker och inte kemist så han pysslar mest med finliret att smaksätta redan gjord alkohol men vem vet var det slutar… 😳
bananlikör. my gadd. :S men granatäpple lät gott! om den inte blir för söt bara.
Jag får väl späda ut den med lite vodka isf!