Pannkaksfrukost och the sleepover som försvann

I fredags var det dags för Ellas första sleepover sedan vi flyttade till USA. En tjej som Ella satt bredvid när hon började skolan här, som fortfarande går i hennes klass och som har varit så snäll och hjälpsam mot Ella hade bjudit in sex tjejer för en födelsedagsfest med övernattning. Ella var superladdad när hon lämnades av lagom till middagen (pappan är kock så jag var lite avundsjuk).

Jag och Eitan skulle vara själva hemma eftersom maken var (är, fortfarande…) på konferens så vi gick och handlade mat enligt hans önskemål – korv och pommes frites.

img_7323

Efter lite filmtittning och mys i soffan somnade Eitan. Men så strax före tio kom ett telefonsamtal från kompisens mamma, Ella ville prata med mig… Ella klagade på att hon var allergisk mot deras hund och att hon var snuvig och det kliade överallt. Jag hade inte alls tänkt på det men hon har blivit snuvig och nyst när hon är med katter så det är klart att detsamma gäller hundar. Blandat med ganska stor nervositet över att sova borta hos en familj som hon inte känner jätteväl så blev det lite för mycket. Så jag sprang över till grannen och bad henne sätta sig inne hos oss ifall att Eitan skulle vakna medan jag gick och hämtade Ella. Enligt mamman var två andra tjejer på gränsen att åka hem också. Eitan var mycket fundersam när han vaknade mitt i natten och såg att Ella låg bredvid honom i sängen (ja, de passar på att sova i min säng när maken är borta).

Eftersom planen hade varit att tjejerna skulle äta pannkaksfrukost innan hämtning hos kompisen så bestämde vi att också göra det. Ella fixade allt och det enda jag behövde göra var att duka på och brygga kaffe till mig. Så den lilla, lilla tjejen jag hämtade på kvällen inledde morgonen med att vara riktigt stor!

img_7332

img_7335
Lyxigt nog hade Eitan plockat i en ananas i kundvagnen när vi handlade kvällen innan, färsk ananas till frukost är alltså inte vardag hemma hos oss.. 🙂
Annons

4 reaktioner till “Pannkaksfrukost och the sleepover som försvann

 1. Så himla typiskt! Men nästa gång, då fixar det sig.

  Men vad duktig hon var med frukosten! Helt själv! Sonen skulle nog också klarar av det, frågan är om JAG skulle det. 😀 Alltså släppa honom lös i köket…

  1. Jag tror att vi fixar en sleepover här hemma för ett par kompisar först, så att hon får vara på hemmaplan och slippa hundhår!

   Det blir ju onekligen en del disk efteråt men det kan jag leva med. Hellre det än att laga mat förevigt åt dem! 🙂

 2. Så kan det gå. Ja, nästa gång blir det hela natten, helt klart. Allergier är ju hemska.
  Trevligt med pannkaksfrukost.
  Ja, kanske bäst att börja med att ngn sover över hemma hos er, och sen går nog nästa översovning av bara farten, såvida inga pälsdjur finns.
  Sen kommer det att bli översovningar än här och än där. OCH du kommer att bli lätt less 😉

  1. Ja, jag tycker synd om henne med alleriger – hon är nötallergiker också och det brukar ofta hänga ihop med pälsdjur har jag hört. Ingen annan i familjen har någon allergi så hon tycker att det är väldigt orättvist.
   Ja, övernattningar blir det nog så småningom. Fast nu delar ju Ella och Eitan rum så vi får nog se till att Eitan sover i vårt rum i så fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s